Constantin Conțac va candida la legislative din închisoare

conțac dc
conțac dc

Fostul șef al Consiliului Județean Botoșani, Constantin Conțac, condamnat miercuri la trei ani de închisoare cu executare, va putea participa la alegerile parlamentare din decembrie, întrucât, candidatura sa nu a fost contestată de nimeni în termenul prevăzut de lege, transmite Mediafax.

Constantin Conțac poate ocupa un loc de candidat chiar și din pușcărie. Acesta și-a depus luni candidatura ca independent pentru un mandat de senator în Colegiul 3 din Botoșani. Propunerea sa a fost aceptată de către Biroul Electoral de Circumscripție (BEC), deoarece, la acel moment, erau îndeplinite toate criteriile impuse de lege. Totodată, pentru că nimeni nu a depus contestație cu privire la candidatura sa în termenul prevăzut de lege, acesta va rămâne o prezență legitimă pe buletinele de vot.

Președintele BEC Botoșani, judecătoarea Lăcrămioara Axinte, spune că ” nu există temei legal pentru a putea fi înlăturat din procesul electoral.” Ea explică faptul că ”legea face referire doar la situația în care este vorba de deces al candidatului, însă nu și la o condamnare cu executare.” Însă, în cazul în care fostul șef al CJ Botoșani va fi ales prin vot câștigător în colegiul pentru care candidează, mandatul săun nu va fi valid, pentru că prin sentință judecătorească, acesta a pierdut dreptul de a fi ales.

Constantin Conțac a fost trimis în judecată în 2008 pentru acte de corupție, spălare de bani, efectuare de operațiuni bancare în stare de incompatibilitate și fals în declarații, iar miercuri a fost condamnat prin decizie definitivă la trei ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Alături de fostul șef al CJ Botoșani a fost condamnat și fiul său, Liviu Conțac, care a primit aceeași sentință.

Constantin Conțac s-a înscris în 2000 în PSD, partid din care a fost exclus în 2009, după ce și-a anunțat sprijinul pentru Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel