Constantin Ciuceanu a murit. Rareș Bogdan: Dumnezeu să îl odihnească în pace!

A murit Constantin Ciuceanu, luptătorul anticomunist din Munții Făgăraș.

Pe 4 ianuarie 2017, Constantin Ciuceanu, în vârstă de 91 de ani, a decedat, la spitalul Elias din București, informează EVZ.

Rareș Bogdan a transmis un mesaj la aflarea acestei vești.

"Oameni care au iubit cu adevarat Romania. Romanii au fost singurii din Europa de Est care nu au capitulat in totalitate la ocuparea sovietica! Bunul Dumnezeu sa il odihneasca in pace!", a scris jurnalistul pe Facebook.

Constantin Ciuceanu a luptat în rezistența armată anticomunistă în cadrul organizației clandestine „Mișcarea Naţională de Rezistenţă din Oltenia" condusă de generalul Iancu Carlaonţ. Între anii 1948-1950, a rezistat ascuns în Munții Făgăraș și a luptat în cadrul unui grup de partizani. În timpul regimului comunist, Constantin Ciuceanu a colaborat cu Nicolae Stroescu-Stînișoară, directoru l secției române a postului de radio „Europa liberă", precum și cu alți jurnaliști ai postului, comunicând informații despre abuzurile, fărădelegile și crimele regimului dictatorial condus de Nicolae Ceaușescu. În decembrie 1989, la vârsta de 63 de ani, Constantin Ciuceanu a fost unul dintre luptătorii cu merite deosebite în revoluția anticomunistă din București, scrie sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel