Consiliul Naţional PNL. Ludovic Orban, discurs complet: Am câştigat o bătălie, trebuie să câştigăm războiul

Sursă foto: site PNL
Sursă foto: site PNL

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a susţinut un discurs la începutul Consiliului Naţional al partidului care a avut loc joi, la Romexpo.

"Bine v-am găsit, dragi liberali!

Nu o să mai repet ce au spus colegii mei, Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile, în toate sondajele de opinie suntem pe primul loc, partidul care este cotat cu cea mai mare încredere, cea mai mare favorabilitate şi cea mai mare intenţie de vot. Partidul Naţional Liberal este partenerul preşedintelui României, Klaus Iohannis, care este liderul politic cu cea mai mare cotă de încredere, cu cea mai mare susţinere publică, omul cu cea mai bună imagine externă, candidatul nostru la funcţia de preşedinte al României.

Avem datoria, pentru România, pentru români, să asigurăm victoria în alegerile prezidenţiale a preşedintelui României, Klaus Iohannis. Am câştigat o bătălie, trebuie să câştigăm războiul. Urmează trei rânduri de alegeri, la fel de importante: alegerile prezidentiale, alegerile locale şi alegerile parlamentare care vor da noul Guvern. Obiectivul pe care trebuie să-l avem este acela de a câştiga toate aceste alegeri la un scor care să ne permită, cu adevărat, să conducem România pe drumul pe care merită să o ducem, pe drumul democraţiei, al libertăţii, drumul respectului faţă de cetăţean, drumul spre un statut de ţară europeană dezvoltată, care să fie apreciată şi respectată în concertul marilor naţiuni ale lumii.

Mă voi mai adresa Consiliului Naţional, înainte de mesajul pe care îl va transmite preşedintele României.

Din acest motiv, dar şi din motiv că nu întotdeauna respectăm timening-ul stabilit, trec la următorul punct pe ordinea de zi şi anume, acela al alegerii prim-vicepreşedintelui responsabil cu strategiile politice al Partidului Naţional Liberal.

Propunerea mea pentru această funcţie, propunere pe care am prezentat-o şi în cadrul Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal, este în persoana lui Rareş Bogdan. Trebuie să recunosc că este o promovare la excepţional. Sunt mulţi colegi de-ai noştri, cu vechime în partid, cu ştate vechi, care au dus bătălii pentru partid şi care ar fi putut candida pentru această funcţie. Am ales, totuşi, să vă formulăm această propunere pentru că promovările excepţionale se fac după rezultate excepţionale. Şi trebuie să recunoaştem, dragi colegi, faptul că Rareş Bogdan a plecat de la măsuţa lui unde făcea şi desfăcea, unde cu curaj a arătat toate fărădelegile din România, a abandonat cariera jurnalistică de succes pe care a avut-o şi a venit alături de noi pentru a candida la Parlamentul European.

A fost o decizie extrem de importantă care a avut un rol foarte important în victoria Partidului Naţional Liberal. Dar nu numai pentru acest motiv am formulat această propunere, ci şi pentru surpriza deosebită pe care am avut-o şi pe care mi-a făcut-o Rareş Bogdan.

Noi am mai adus în partid, din afara partidului, în prag de competiţii electorale şi cei pe care i-am adus, când îi căutam în campanie sau când îi căutai să le ceri să apere valorile partidului, să apere fiinţa Partidului National Liberal, îi găseai mai greu.

Din prima zi, din momentul desemnării ca şi candidat în fruntea listei pentru Parlamentul European, Rareş Bogdan a fost timp de peste trei luni, zi şi noapte, umăr la umăr alături mine, alături de toţi colegii mei, alături de dumneavoastră în fiecare judeţ, în fiecare localitate în care a fost posibil şi a pus umărul la această frumoasă victorie a Partidului Naţional Liberal. Din acest motiv, dragi colegi, îl propun, şi vă cer să-l votaţi în funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, pe colegul, prietenul, camaradul şi campionul nostru în lupta împotriva PSD şi în victoria pe care am repurtat-o în alegerile pentru Parlamentul European, Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, te rog să-ţi susţii candidatura deşi, ţi-ai susţinut candidatura prin faptele tale şi prin contribuţia pe care ai avut-o în această victorie!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel