Consiliul Județean Dâmbovița, finanțare de aproape 200 de milioane de lei prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Foto: Facebook Corneliu Ștefan

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița anunță că peste 200 de milioane de lei vor fi alocați prin Programul Județean de Dezvoltare Locală pentru finanțarea mai multor proiecte din județ.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, anunță că instituția pe care o conduce finanțează 230 de proiecte depuse de 80 de primării. Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală vor fi decontate lucrări de aproximativ 188.000.000 de lei din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița.

"Consiliul Județean Dâmbovița finanțează 230 de proiecte depuse de 80 de primării dâmbovițene, obiective de investiții în valoare totală de 484.000.000 de lei. Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală al instituției pe care o conduc, administrațiilor locale le vor fi decontate lucrări de aproximativ 188.000.000 de lei din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița, sumă de bani care le va ajuta să implementeze proiecte necesare comunităților locale dâmbovițene.

În primele trei sesiuni ale Programului Județean de Dezvoltare Locală, 2021, 2022 și 2023, au fost finanțate 187 de proiecte depuse de 77 de primării, în valoare totală de 365.000.000 de lei. Din această sumă, Consiliul Județean Dâmbovița asigură peste 145.000.000 de lei. Și în acest an, în cea de-a patra sesiune, instituția este alături de comunitățile locale, de dâmbovițeni, iar astăzi au fost semnate contractele de cofinanțare a 43 de proiecte depuse de 29 de primării. Din valoarea totală a acestor investiții, respectiv 119.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița va susține aproximativ 43.000.000 de lei.

În 2021, alături de colegi, a fost lansat Programul Județean de Dezvoltare Locală, un program unic în țară, pentru a ajuta comunitățile locale să își finanțeze proiectele de investiții.

Corneliu Ștefan: Acest program poate fi considerat o reușită

Acest lucru a fost făcut, în primul rând, pentru a nu mai exista diferențe între rural și urban, pentru a nu mai fi discrepanțe între modul de viață la țară și cel de la oraș. Dâmbovițenii aveau nevoie de proiecte concrete și utile, care să le schimbe și să le îmbunătățească viața, iar Consiliul Județean Dâmbovița, prin PJDL, a realizat acest lucru. În al doilea rând, datorită sprijinului financiar acordat, s-a urmărit ca primăriile să poată investi banii proprii în alte proiecte benefice comunității locale.

A fost sprijinită fiecare localitate cu tot ce a fost nevoie, fără a ține cont de culoarea politică a primarului, iar acest program poate fi considerat o reușită. Dâmbovițenii sunt cei care au de câștigat, exact așa cum a fost promis încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița", a scris Corneliu Ștefan pe pagina sa de Facebook.

Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Dâmbovița – CMF: 21240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel