Consiliul Concurenţei intră pe sectorul sării utilizate pentru deszăpezire

 Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă sectorială privind sectorul sării utilizate pentru deszăpezire, se arată într-un comunicat al instituţiei.

În cadrul studiului vor fi analizate condiţiile structurale ale pieţei, comportamentul actorilor şi cât de mult acestea influenţează evoluţia variabilelor pieţei (preţ, calitate, diferenţierea produselor etc.). De asemenea, se va efectua o analiză detaliată a cadrului legislativ aplicabil şi a restricţiilor pe care acesta le-ar putea genera pe piaţă.

"În cazul în care sunt identificate disfuncţionalităţi care afectează mediul concurenţial, Consiliul Concurenţei poate propune modificarea sau revizuirea reglementărilor, poate emite clarificări sau atenţionări către mediul de afaceri sau administraţia publică, cu scopul de a elimina barierele concurenţiale şi de a îmbunătăţi eficientă economică a sectorului, sau poate impune, prin decizie, măsurile necesare, adecvate şi proporţionale pentru remedierea disfuncţionalităţilor pieţei", spun reprezentanţii instituţiei.

[citeste si]

Conform legii, Consiliul Concurenţei poate efectua, din proprie iniţiativă, investigaţii privind un anumit sector economic atunci când rigiditatea preţurilor sau alte împrejurări sugerează posibilitatea restrângerii sau denaturării concurenţei pe piaţă. Acest tip de instrument este utilizat atât de Comisia Europeană, cât şi de alte autorităţi naţionale de concurenţă, şi nu vizează în mod direct încălcări ale legislaţiei.

În cadrul anchetei sectoriale, Consiliul Concurenţei poate solicită informaţii şi documente tuturor actorilor implicaţi.

"Consiliul Concurenţei invită toţi actorii implicaţi pe această piaţă la o comunicare activă, deschisă în ceea ce priveşte problemele de natură concurenţială cu care aceştia se confruntă", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel