Consiliul Concurenţei analizează preluarea Somaco Prefabricate de către Holcim România

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Holcim România preia Somaco Grup Prefabricate, potrivit unui comunicat al instituţiei de concurenţă.

Somaco Grup Prefabricate este producător de materiale de construcţie, specializat în prefabricate din beton şi BCA (beton celular autoclavizat). Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA în Adjud.

Holcim România, membră a Grupului LafargeHolcim, este producător de materiale de construcţii specializat în producerea cimentului şi betoanelor. În prezent, Grupul LafargeHolcim deţine în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (jud. Argeş) şi în Aleşd (jud. Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (jud. Cluj), Roman (jud. Iaşi) şi Bucureşti, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel