Consiliu European. Iohannis, vizită la Bruxelles: Aprofundarea integrării europene, o prioritate

Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de a se deplasa la Bruxelles, unde va efectua prima vizită externă în calitate de președinte, că una dintre prioritățile mandatului său este "aprofundarea integrării europene".

Iohannis a explicat că merge în capitala Uniunii Europene pentru a sublinia "importanța pe care o acordă ţara noastră consolidării profilului său european, ca stat membru al Uniunii Europene şi ca membru NATO". 

Președintele a anunțat că va avea întrevederi cu Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

"România se află în cel de-al 8-lea an de apartenenţă la Uniunea Europeană, instituţiile noastre sunt în mod substanţial consolidate, iar contribuţia noastră la proiectul european trebuie să fie una pe măsură. 

O prioritate a mandatului meu va fi aprofundarea integrării europene. Voi transmite cu claritate acest mesaj. Vom discuta despre paşii pe care România trebuie să-i facă pentru această integrare aprofundată şi pentru a-şi lua în primire mai bine rolul de membru NATO. Vă mulţumesc", a declarat Iohannis.

Traian Băsescu, din culisele întâlnirii cu Klaus Iohannis. "L-am informat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel