Consilii administrație companii de stat. Grindeanu: Voi cere o situație

 Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, marţi, că va cere o situaţie a numirilor făcute în consiliile de administraţie la companii de stat, precizând că a văzut "atenţionări" în acest sens, în ultimele săptămâni, în presă. 

Întrebat la postul B1 TV pe ce criterii se fac numirile în consiliile de administraţie din companiile de stat din Energie, Grindeanu a răspuns: "Nu intră direct în atribuţiunea Guvernului. Lucrurile astea sunt făcute de către ministru. (...) Fie că vorbim de Energie, fie că vorbim de orice alt minister - de Transporturi, de Ministerul Comunicaţiilor, ca să dau un alt exemplu, Economiei -, fiecăruia din aceşti miniştri le-am cerut să aleagă oamenii pe care îi consideră potriviţi în a implementa viziunea Guvernului din care fac parte şi a debloca anumite lucruri". 

Grindeanu a reacţionat după ce realizatorul B1 TV a afirmat că sunt "mulţi politruci" prin consiliile de administraţie şi că în acestea nu ar trebui să existe "secretare, consilieri şi cărători de mapă". 

"Eu cred că au fost puţine cazuri de acest tip, dar chiar am să cer o situaţie. (...) Recunosc că am văzut în presă, în ultimele săptămâni, mai multe atenţionări de acest tip. Şi vă spun sincer că am lăsat această libertate, pentru că stilul meu de a conduce nu e cel de a strânge cu şurubul în fiecare zi ministrul, ci de a-i lăsa libertatea, de a-i spune liniile mari după care să meargă şi periodic să vedem dacă a atins acele ţinte, respectând legea. (...) Echipa, secretarii de stat, secretarii generali, secretarii generali adjuncţi, să ştiţi că n-am intrat în lucruri din astea şi nici nu cred că e treaba prim-ministrului să facă echipele în fiecare minister în parte", a afirmat Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel