UPDATE: Scandal CL Mogoșoaia. Consilierul PMP a demisionat din partid. Gest similar şi la PNL - surse

Sursă foto: Facebook PMP
Sursă foto: Facebook PMP

Politicianul Dinu Gheorghe, aflat în centrul unui imens scandal din cauza comportamentului pe care l-a avut față de o colegă din primărie, a demisionat din Partidul Mișcarea Populară.

UPDATE: Consilierul local PNL Valentin Ene, implicat în incidentul de la Mogoșoaia, a demisionat din PNL și din funcția de consilier local, transmite Mediafax.

„Partidul Național Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violență, iar valorile și principiile liberale sunt esențiale pentru orice membru al echipei noastre. Ca urmare a evenimentului de ieri (joi -n.r.), domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcțiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei. PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament și susținem că violența de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi și ne-au mandatat să îi reprezentăm”, a transmis liderul PNL Ilfov, Hubert Thuma.

Știrea inițială

„Consilierul local PMP implicat în altercația de la Mogoșoaia și-a dat demisia din partid. PMP are Toleranță zero față de violență fizică și verbală în politică”, a transmis partidul pe pagina oficială de Facebook.

Ce s-a întâmplat?

USR PLUS Mogoşoaia a anunţat, joi seara, că Felicia Ienculescu-Popovici a depus plângere la poliţie după ce ar fi fost agresată fizic de către un reprezentant al PNL şi unul al PMP, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local.

PNL Ilfov condamnă ferm orice formă de violenţă şi anunţă că Valentin Ene, consilier local în Mogoşoaia, a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei în scandalul legat de consiliera locală USR Mogoşoaia agresată de doi consilieri.

„Partidul Naţional Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violenţă, iar valorile şi principiile liberale sunt esenţiale pentru orice membru al echipei noastre. Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, publicat, vineri, pe Facebook.

„Susţinem că violenţa de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi şi ne-au mandatat să îi reprezentăm. Nu tolerăm ameninţările de orice natură şi comportamentele violente, pentru că astfel de comportamente nu trebuie tolerate într-un stat de drept. De aceea, considerăm necesar ca toţi cei care se regăsesc în astfel de situaţii să apeleze la instituţiile statului. Acei politicieni care consideră ca instituţiile sunt la cheremul conducătorului politic arată de fapt comportamentul acestora în funcţii publice", mai spune Hubert Thuma.

Cristian Diaconescu, reacție promptă

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a solicitat Consiliului Executiv Județean al PMP Ilfov să-l suspende pe Dinu Gheorghe din toate funcțiile politice până la concluzionarea anchetei cu privire la scandalul din cadrul Consiliului Local Mogoșoaia.

„Solicit cu fermitate Consiliului Executiv Județean al PMP Ilfov să-l suspende pe domnul Dinu Gheorghe din toate funcțiile politice pe care le deține până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoșoaia.

Partidul Mișcarea Populară nu tolerează niciun fel de comportament care nu se bazează pe respectul față de cetățeni, colaboratori sau opozanți politici”, a scris Cristian Diaconescu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel