Andrei Muraru, consilierul lui Iohannis, publică lista mârlăniilor lui Băsescu

Traian Băsescu se află printre cei care l-au criticat pe Klaus Iohannis după ce președintele s-a așezat pe un scaun de la Masa Tăcerii. În replică, unul dintre consilierii de la Cotroceni a publicat o listă a mârlăniilor liderului PMP.

"S-a așezat cu fundul pe una din operele capitale ale lui Brâncuși, "Masa Tăcerii". După ce a înțeles mârlănia, măcar un îndemn pentru copii să nu facă precum domnia sa putea fi. Pe oamenii aceștia, oare, nu-i învață nimeni bunul simț?" a tunat Băsescu.

Replica a venit de la Cotroceni, de la unul dintre consilierii prezidențiali. Andrei Muraru, consilier prezidențial la Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă și fost președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), i-a răspuns lui Băsescu pe o rețea de socializare.

"LIMBAJUL ȘI ACȚIUNEA PREZIDENȚIALE

Fostul Președinte Traian Băsescu este de părere că Președintele Klaus Iohannis a dat dovadă de "mârlănie" pentru că s-a așezat la Masa Tăcerii din Târgu Jiu. Totodată, fostul șef al statului se întreabă contrariat: "Pe oamenii aceştia, oare, nu-i învaţă nimeni bunul simţ?"

Fără o selecție subiectivă am putea fi convinși de sinceritatea lecției de bune maniere transmisă de fostul președinte:

1) O jurnalistă de la Antena 1 l-a întrebat pe Traian Băsescu cum vede Poliţia română. Răspunsul a venit prompt: "În orice caz, mult mai frumoasă decât tine" (2005)

2) Despre Lavinia Șandru: "Îi atrag atenția ca în politică e foarte ușor sa ajungi pe centura politicii" (2005)

3) Despre ziaristul Ovidiu Zară: "Câte un găozar d'ăsta crede că ne poate întinde capcane în modul ăsta" (2006)

4) Către o jurnalistă despre care se știa că e diagnosticată cu o maladie gravă: "Dumnezeu să ne dea sănătate cât adevăr spunem legat de povestea pe care ați prezentat-o în prima pagină a ziarului de mâine!"

5) Către o ziaristă la Timișoara, care îi ceruse să explice cum s-a desfășurat cursul de prim ajutor la care asistase: "Dacă te urci pe masă, îti arăt ce-am învăţat" (2006)

6) Către ziarista Andreea Pană, care încerca să îi ia o declarație: "Păsărică, tu nu ai altă treabă?". După ce i-a luat telefonul, a numit-o pe jurnalistă "ţigancă împuţită" (2007)

7) Către o jurnalistă care întrebase despre rezultatul unei moțiuni de cenzură: "Sigur, vin direct în birou la tine să o facem" (2007)

8) Către un jurnalist al Antenei 3, pe holul Palatului Parlamentului: "Băi, caraghiosule!" (2009)

9) Despre Președintele Senatului de la acea vreme: "O să rămână virgin daca își pune centura de castitate. Fiind al doilea om în stat, o să-i oferim o centură, să și-o pună" (2009)

10) Către un lider politic, a cărui soție își pusese capăt zilelor: "un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură şi să ajungă în situaţii dificile" (2009)

PS. Cred că orice președinte are premierul pe care îl merită. Astfel, între apelativul "țigancă împuțită" și "Fă, Doina! găsesc o profundă legătură de stil." e mesajul lui Andrei Muraru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel