Consilierii USL îşi acuză colegii de la PDL că încearcă să dizolve Consiliul Local Vulcan

CL Vulcan
CL Vulcan

Consiliul Local Vulcan se află la un pas de a fi dizolvat, iar consilierii din opoziţie cred că tocmai acest lucru se urmăreşte. Conform legii, dacă nu se ţin două şedinţe ordinare consecutiv, consiliul local poate fi dizolvat. Şedinţa ordinară din această lună nu s-a putut desfăşura, din lipsă de cvorum, şi asta, după ce consilierii PDL au lipsit, informează Mesagerul de Hunedoara.

autor: Adrian Stroescu

[caption id="attachment_117733" align="alignleft" width="150" caption="  "]CL Vulcan[/caption] Dacă şi luna viitoare se va întâmpla la fel, legislativul local ar urma să fie dizolvat. Liderii USL Vulcan spun că nu înţeleg cum este posibil să primeze interesul politic, în detrimentul interesului cetăţenilor, iar liderul PSD Vulcan, Marin Coltescu, afirmă că nu pricepe de ce nu îi este acceptată demisia pe care şi-a dat-o din consiliul local.

„Nu mai ştiu ce să zic. Nici în septembrie, nici acum, nu am reuşit să îmi prezint demisia, deşi am stat pe un scaun separat faţă de cel de consilier. Eu am luat decizia să demisionez după ce, în repetate rânduri am fost acuzat de incompatibilitate. Acum, nu văd ce mai vor, poate doar să mă sinucid, ca să ies din consiliul local”, a spus Marin Coltescu, preşedintele PSD Vulcan. Pe de altă parte, consilierul PNL Alina Cîrstoiu este de părere că situaţia de la Vulcan reprezintă un dispreţ total faţă de cetăţeni: „Am asistat ieri la o chestie inedită: viceprimarul a ordonat consilierilor «personali» PDL să se ridice şi să plece. În acest fel, primarul, care este de la PDL, nu a putut să îşi ţină şedinţa, deşi pe ordinea de zi erau proiecte iniţiate de el. Se intenţionează dizolvarea Consiliului Local pe principiul: nici eu viceprimar, nici voi consilieri”, a declarat Alina Cîrstoiu, preşedintele PNL Vulcan.

Între timp, consilierii locali demisionează pe capete. După demisia social – democratului Marin Coltescu, miercuri seara, şi liberalul Tudorel Cărăşel şi-a anunţat demisia. De asemenea, Petru Hodor, consilier local din partea PSD, spune că va proceda la fel. „Pentru că nu îmi permite statutul, nu mă pot coborî atât de jos. Sunt puse interesele politice înaintea intereselor cetăţenilor. Sunt proiecte ce aşteaptă să fie votate de noi, cei care am fost aleşi şi noi facem circ ieftin. Iau în considerare posibilitatea de a demisiona din Consiliul Local”, a precizat Petru Hodor.

Pe de altă parte, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, declară că nu e nici o problemă că se dizolvă consiliul. „Mai sunt şi alte consilii locale ce s-au dizolvat. Le este frică să nu îşi piardă scaunele? Acum două luni, au făcut o mascaradă la şedinţa Consiliului. Domnul Coltescu ştiu că este în proces, iar dacă nu este aşa, noi nu avem de unde să ştim, că nu am primit nimic oficial. Data trecută a prezentat o hârtie care nu era valabilă. Să îşi dea demisia toţi, pentru că şi aşa nu au făcut nimic pentru municipiul Vulcan şi pentru locuitorii de aici. Doar au fost contra şi au pus tălpi. Nu au votat nimic. Întrebaţi-i pe ei câte proiecte de hotărâre au iniţiat”, a declarat primarul Ile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel