Consilierii PNL, revoltați de ”minciuna lui Clotilde”. Bucureștenii din Aviației, ”încălziți” cu vorbe goale în valoare de 600.000 de lei

Bucureștenii din cartierul Aviației al Capitalei ar fi fost lăsați să înghețe de frig iarna trecută, asta deși Clotilde Armand se lăuda că a rezolvat problema încălzirii.

Deși primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, promitea anul trecut, înainte de începerea sezonului rece, că bucureștenii din cartierul Aviației nu vor mai îngheța de frig, se pare că oamenii s-au ales doar cu vorbe, nu și cu căldură. Surse din rândul consilierilor PNL susțin că mai multe blocuri au avut parte de căldură în iarna anului 2021 doar timp de 10 zile, iar în restul timpului au stat tot în frig.

În luna noiembrie a anului trecut Clotilde Armand anunța că primele echipamente specializate de încălzire pentru cartierul Aviaţiei au fost instalate. 

"Chiar dacă o mare parte din angajaţii 'de la stat' au o minivacanţă în aceste zile, să ştiţi că noi nu stăm deloc. Pentru că nu munceşte nimeni în locul nostru. Astăzi am reuşit să instalăm primele echipamente specializate de încălzire pentru cartierul Aviaţiei. Deşi noi nu avem atribuţii în acest domeniu, nu puteam să stăm cu mâinile în sân în timp ce locuitorii cartierului Aviaţiei îngheaţă în casă sau nu beneficiază de apă caldă la temperatura optimă în condiţiile avariilor frecvente la reţea cauzate de nerealizarea la momentul oportun, de către fostele administraţii ale Bucureştiului, a investiţiilor în reabilitarea reţelei termice din Capitală. Conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termoenergetice cu probleme este soluţia propusă de mine împreună cu specialiştii din primărie şi Compania Municipală Termoenergetica", a scris atunci Clotilde Armand pe Facebook.

"Vrem ca din această iarnă toţi locuitorii sectorului să nu mai aibă probleme cu alimentarea cu apă caldă şi cu încălzirea", a mai spus anul trecut Clotilde Armand.

Consilierii PNL, revoltați de minciuna lui Clotilde

Mai mulți consilieri PNL acuză însă că totul ar fi fost o minciună, iar mai multe blocuri din cartierul Aviației au stat fără căldură în iarna lui 2021. Sistemul pe motorină destinat alimentării cu apă caldă şi căldură a locuitorilor din cartierul Aviaţiei ar fi funcționat doar câteva zile. 

Surse din PNL susțin că oamenii din anumite blocuri au avut apă caldă doar timp de 10 zile, aproximativ 10% din locuitorii cartierul Aviației, iar asta ar fi costat Primăria Sectorului 1 aproximativ 600.000 lei, o sumă nejustificată, după câte spune ei. 

Blocurile care ar fi beneficiat de energie termică sunt situate pe strada Alexandru Șerbănescu și pe strada Siriului. În poza de mai jos este prezentată lista acestora.

2. -imagine fara descriere- (blocuri-aviatiei-armand_62309600.jpg)

Pentru a afla exact câte ore a funcționat sistemul cu care se lăuda Clotilde Armand, mai mulți consilieri PNL au trimis o solicitare către Compania Municipală Termoenergetica București, cerând să li se prezinte durata de funcționare a utilajelor aferentă lunilor decembrie 2021, ianuarie 2021, februarie 2021 și martie 2021.

Din răspunsul Companiei Municipale Termoenergetica București reiese că în aceste patru luni sistemul a funcționat doar timp de 241 ore. Făcând un calcul simplu, constatăm că este vorba doar despre 10 zile dintr-un total de aproximativ 120 de zile. Mai mult decât atât, din datele transmise de Termoenergetica se poate observa că în luna decembrie locatarii au avut doar timp de 1 zi căldură, în luna ianuarie timp de 2 zile, în februarie, de obicei cea mai friguroasă lună de iarnă, doar o zi, iar în luna martie au avut căldură timp de 3 zile.

3. -imagine fara descriere- (aviatiei-armand-sector-1_00318100.jpg)

Precizăm că informațiile de mai sus fac parte din documente oficiale, ale căror date de identificare au fost secretizate, în baza GDPR (semnături). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel