Consilier de stat din Guvernul Cioloș vrea schimbarea manualelor școlare

Pe 8 aprilie este Ziua Internațională a Romilor și, totodată, sărbătoarea etniei romilor din România stabilită prin Legea nr. 66/2006, adoptată în Parlamentul României.

În urmă cu un an, pe 8 aprilie 2016, ALDE a lansat Strategia Politică Liberală pentru Comunitățile de Romi, care stipulează că situația comunităților de romi trebuie să fie inclusă în prioritățile de dezvoltare locală.

Dana Varga, președintele Departamentului ALDE pentru minorități naționale, a transmis: "Ca partid liberal, ALDE vizează în primul rând asigurarea accesului liber şi egal al cetăţenilor României la educaţie, încurajarea dezvoltării educaţiei şi a cercetării, educarea cetăţenilor în spiritul democraţiei şi apartenenţă la o categorie defavorizată, dar și susţinerea tinerei generaţii prin programe politice care să asigure tinerilor dreptul la muncă. De aceea, ALDE militează pentru elaborarea Planurilor de Dezvoltare Locală care trebuie să cuprindă acțiuni bugetate pentru modernizarea comunităților de romi. Iar asumarea politică trebuie să se regăsească la nivelul administrațiilor locale".

Strategia Politică Liberală pentru Comunitățile de Romi

"În această zi în care minoritatea romilor serbează ziua internațională, ALDE își asumă angajamentul politic din 2016, în acord cu viziunile sale, pentru sprijinirea dezvoltării comunităților de romi bazată pe nevoile, prioritățile și capitalul uman specifice comunităților acestora. În Strategia Politică Liberală pentru Comunitățile de Romi, câteva din obiectivele asumate de către ALDE sunt relansarea reformei de modernizare a comunităților de romi începută de intelectualii liberali, avându-l ca exemplu pe omul politic Mihail Kogălniceanu; recunoașterea istoriei romilor ca parte din istoria României; introducerea în manualele de istorie a datelor istorice care vorbesc despre robia romilor în spațiul românesc; recunoașterea de către statul român a Holocaustului/ Deportării romilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ca președinte al Departamentului ALDE pentru minorități naționale, consider că o abordare politică în parteneriat cu reprezentanții comunităților de romi din România este singura modalitate prin care o clasă politică este îndreptățită să reprezinte interesele populației de romi", a mai zis Dana Varga.

[citeste si]

Consilierul de stat pe problemele romilor, Dana Varga, a demisionat din Guvernul Cioloş, susţinând a avut parte de o abordare discriminatorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel