Consilier al guvernatorului BNR, declaraţie controversată: Democraţia nu e compatibilă cu libertatea. Lucian Croitoru face lămuriri

lucian croitoru dc
lucian croitoru dc

Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a făcut zilele trecute o declaraţie controversată, spunând că "democraţia nu este compatibilă cu libertatea". Acum, consilierul BNR face lămuriri pe pagina sa de Facebook. 

"Oricine a citit articolele mele, a ascultat prelegerile mele sau a participat la cursurile mele pe teme dedicate legăturii dintre democrație și libertate, inclusiv libertatea economică, știe că susțin democrația liberală. Nu doar o democrație electorală și atât. O democrație liberală. Societăților le-a fost greu, în general, să susțină democrații liberale în mod consecvent. Democrația permite libertatea economică, dar nu o garantează. Acesta este sensul corect al afirmațiilor mele. Sunt și dictaturi care au susținut libertatea economică. Am scris aceste rânduri pentru oricine ar vrea să fie sigur despre de cred eu despre democrație și libertate", a scris Lucian Croitoru pe Facebook. 

Afirmaţia, scoasă din context 

 

"Am simțit nevoia să fac această precizare pentru că am văzut că se distribuie o știre cu titlul „Democrația nu e compatibilă cu libertatea”, afirmație care îmi aparține, dar care, scoasă din contextul întregii mele prezentări, nu reflectă corect mesajul transmis. Pentru că s-ar putea ca unii oameni să citească doar titlul articolului, menționez că această propoziție, trebuie înțeleasă în contextul întregii prezentări, al cărui mesaj nu este cel din titlul amintit, ci cel pe care l-am sumarizat în rândurile de mai sus. Prelegerea mea a fost susținută în cadrul „Festival de film și istorii Râșnov”", a mai scris consilierul guvernatorului BNR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel