Congresul PDL, în aceeași zi cu „Ora Pământului”. Cine va stinge lumina în Modrogan?

Sediu PDL Modrogan
Sediu PDL Modrogan

Coincidență sau nu, Convenţia Naţională Extraordinară a PDL, în cadrul căreia va fi ales noul președinte al partidului, va avea loc în aceeași zi în care întreaga planetă va celebra Ora Pământului. Rămâne de văzut dacă cel care va câștiga șefia PDL va stinge lumina la sediul din Modrogan și va lăsa sediul partidului în beznă, așa cum s-a întâmplat în 2009.

Ce înseamnă Ora Pământului?

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an. Scopul acestei acțiuni este sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă, la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale, timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Anul acesta, Ora Pământului va fi celebrată între 20:30 și 21:30, exact în ziua în care se va desfășura Congresul PDL, unde va fi ales noul președinte al formațiunii.

Cine stinge lumina în Modrogan?

Convenţia Naţională Extraordinară a PDL va avea loc în 23 martie, la pavilionul expozițional Romexpo. La alegerea noului președinte al partidului vor participa 5.000 de delegați.

Până acum, pentru postul de președinte al PDL și-au anunțat candidatura trei politicieni: actualul lider liberal, Vasile Blaga, Elena Udrea și ultima intrată în cursa, Monica Macovei. Competiția se anunță una acerbă, câștigătorul luând o opțiune serioasă pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2014, din partea democrat-liberalilor.

Băsescu și întunericul

La șase decembrie 2009, după anunțarea rezultatelor de tip exit-poll, care îl dădeau președinte pe Mircea Geoană, la sediul central al PDL, situat pe Aleea Modrogan, s-a stins lumina, din cauza unei pene de curent. Era puțin trecut de orele 21:00, și la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, anunțat drept pierzătorul din turul doi al prezidențialelor, era beznă. Întunericul a durat în jur de 15 minute, după care lumina a reapărut pe strada democrat-liberalilor și a lui Băsescu, care a doua zi a aflat că el este, cum, necum, noul șef al statului.

Noul președinte al PDL ar putea ca în ziua în care va fi ales, să meargă la sediul din Modrogan și să stingă lumina între 20:30 și 21:30. Astfel ar face un bine planetei și, cine știe, poate întunericul din Modrogan precede lumina de la Cotroceni. Dacă lui Traian Băsescu 15 minute de întuneric i-au adus două mandate de șef al statului, matematic vorbind, noul lider democrat-liberal poate spera, după o oră întreagă petrecută în beznă, la mult, mult mai mult…

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel