Congres. Vulpescu: E obligatoriu ca PSD să mediteze la aceste lucruri

4. Discurs Ionuț Vulpescu
4. Discurs Ionuț Vulpescu

Ionuț Vulpescu, deputat și vicepreședinte al PSD, a făcut o referire la Congresul care va avea loc sâmbătă vorbind despre istorie.

"Coincidență, mai mult ca sigur, Congresul PSD (căruia eu, și nu doar eu, îi căutăm încă rostul) are loc în luna în care se mplinesc 125 de ani de existență a social democrației românești. Este important de spus că înființarea Partidului Social-Democrat al Muncitorilor din România, din care făceau parte, printre alții, Ioan Nădejde și Vasile G. Morțun, fondatorii revistei "Contemporanul", Constantin Dobrogeanu-Gherea și Constantin Mille, părintele ziaristicii moderne, aducea pe scena politică a Regatului României un partid modern, reformist, care milita pentru accelerarea dezvoltării țării prin democrație, drepturi și libertăți cetățenești, educație, stimularea economiei autohtone.

O tradiție onorabilă și exemplară

Un partid care a purtat, cu demnitate și determinare, cu inteligență și respect față de valorile democratice, bătăliile politice ale sfârșitului de secol XIX și ale primei jumătăți ale secolului XX. Un partid care a plătit, prin jertfa liderilor și membrilor săi, consecvența în apărarea principiilor, drepturilor și libertăților cetățenești. Nici democrația "burgheză", nici cea "populară" nu au fost tandre cu membrii și simpatizanți partidului, care au cunoscut și închisorile monarhiei, și pe cele ale republicii socialiste. Nu înțeleg de ce "uităm" mereu aceste lucruri. Stânga românească are o tradiție de care poate fi mândră, o tradiție onorabilă și exemplară.

[citeste si]

Lupta pentru putere

Istoria social-democrației românești ne spune un lucru, fundamental pentru a înțelege ceea ce se întâmplă în politica românească, sterilitatea ei, lipsa ei de viziune: politica nu se rezumă la lupta pentru putere. Scopul politicii este slujirea binelui comun, chiar și atunci când asta implică sacrificii personale. Asumarea identității, a valorilor și tradițiilor democratice, generozitatea, respectul diferenței și permanentul dialog cu societatea sunt obligatorii pentru toți cei care vor să activeze în politică. Este obligatoriu ca PSD să mediteze la aceste lucruri, inclusiv în perspectiva congresului de sâmbătă, 10 martie. Altminteri orice partid, nu doar PSD, poate ajunge un partid care, privind în istorie, nu se mai recunoaște", a scris Ionuț Vulpescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel