Congres USR: Nicușor Dan, obiective URIAȘE

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat în deschiderea congresului formaţiunii, că îşi propune ca formaţiunea pe care o conduce să devină, în doi ani, al doilea partid din ţară, iar la alegerile din 2020, rezultatul obţinut să-i permită să propună premierul. 

"USR îşi propune să devină în doi ani al doilea partid din România. USR îşi propune să se bată cu şanse în 2020 la primăriile marilor oraşe din România. USR îşi propune să aibă un rezultat la alegerile parlamentare din 2020 care să-i permită să propună primul ministru. USR însă îşi propune să facă toate lucrurile astea păstrându-şi politica de a nu face compromisuri", a spus Nicuşor Dan. 

Potrivit acestuia, "USR este un vis împlinit"

"Dincolo de toate discuţiile pe care le vom avea despre viitorul USR, lucrul foarte important e că suntem împreună, avem sentimentul de comunicare cu oameni care sunt la fel ca noi. Mulţi dintre noi am fost mult timp singuri în captivităţile noastre împotriva sistemului. (...) USR este un vis, un vis al oamenilor care n-au mai făcut politică, visul că ei vor fi la un moment dat aşa de mulţi încât în politică să prevaleze o mână de oameni care intră acolo pentru binele comun şi nu ca să progreseze ei pe scara socială. În bună măsură, USR este un vis împlinit", a menţionat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

USR, nouă conducere

USR îşi alege o nouă conducere, în cadrul primului său congres naţional, care are loc la Cluj-Napoca, în perioada 12-14 mai. 

Pentru funcţia de preşedinte al USR şi-au depus candidaturile Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina German. 

Pentru unul dintre cele 20 de locuri din Biroul Naţional s-au înscris peste 50 de candidaţi, iar primii şapte vor fi vicepreşedinţi ai partidului. În cadrul congresului va fi votat şi noul statut al partidului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel