Congres UDMR. Victor Ponta și Alina Gorghiu au vorbit în MAGHIARĂ. Ce au spus

PNL negociază cu UDMR pentru o nouă majoritate parlamentară și un alt Guvern. Propune un pact de colaborare pe zece ani. Negocierile se duc pe mai multe fronturi. Doar cu susținerea UDMR, PNL va fi departe de majoritate. 

"Am spus că ne dorim o colaborare cu UDMR, vom avea discuţii, primul pas e cel al unui acord pentru o susţinere parlamentară", a afirmat şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la Congresul UDMR. 

PSD nu-și lasă foștii aliați, acum aflați în expectativă. Prezent la Congresul UDMR, președintele PSD și premierul Victor Ponta a declarat: "Cred că dialogul este soluţia prin care toate solicitările legitime ale comuniăţii maghiare pot fi îndeplinite. Sunt capabil de dialog". 

Atât Victor Ponta, cât și Alina Gorghiu au spus câteva cuvinte în maghiară, potrivit Digi 24

"Bună ziua! Jó napot kívánok (Bună ziua, n.r.)!", a spus Victor Ponta.

"Eu nu ştiu atâtea cuvinte ca Victor Ponta, ştiu unul singur, dar nu cred că e potrivit pentru un congres: Szeretlek (Te iubesc, n.r.)!", a spus şi liderul PNL Alina Gorghiu.

Dacă PNL- 176 de voturi- ar atrage UDMR de partea sa, adică încă 26 de voturi, sunt departe de majoritatea de 279 de voturi. Nici împreună cu UDMR și UNPR nu ar avea majoritate parlamentară, ci 253 de voturi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel