Congres PSD: Discurs Dragnea. Chirieac, primul comentariu

După discursul dur al lui Tăriceanu, anti-Iohannis şi anti-Kovesi, dar şi al lui Liviu Dragnea care a anunţat că dezbaterea pe justiţie continuă, analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenţie la România Tv.

Întrebat dacă este mai liniştit după discursurile de la Congres, Bogdan Chirieac a precizat:

"Mă nelinişteşte că se afecteaza independenţa justiţiei şi coaliţia de guvernare nu face nimic pentru a întări independenţa Justiţiei, o lasă aşa neindependentă cum este acum. Faptul că nu se face nimic, este tocmai în continuarea dezbaterii. Cu voia lui Dumnezeu, dezbaterea va continua şi, desigur, nu se poate lua nicio decizie."

Referitor la ultimele sondaje, privind popularitatea partidelor în acest moment, publicate de mass media, Chirieac a spus:

"Eu nu cred că PSD-ul a scăzut, fiindcă - şi eu am făcut matematici speciale - dacă scade PSD-ul ar trebui să crească altcineva, suma de 100 fiind constantă. Singurul care creşte, dar nu până la cer, este ALDE, care a crescut de 5 până la 13%... cât să crească într-un an de zile: de trei ori. Mai mult, graţie domnului Orban, sunt liniştit cu PNL-ul. Eu sper să ia un scor de-o cifră. Am îngrijorări... cu domnul Orban în frunte se duce fix pe urmele PNŢCD-ului. O să-i găsim la cimitirul de partide, dacă mai continuă astfel. Deci nu creşte PNL-ul. PMP-ul, vedeţi că lipseşte din peisaj. Cum pleacă dom' Băsescu pleacă si PMP-ul peste graniţă, cred că se duc în Moldova să-i fericească şi pe ăia. Numai dom' Băsescu poate să dea o lovitură zdrobitoare comunismului de tip sovietic acolo, înlocuindu-l cu post securismul, că doar securismul bate comunismul sub conducerea lui Băsescu, în niciun caz democraţia. În rest cine? Şi atunci cum să fi scăzut... aaa! Li s-a făcut unora lehamite, că electoratul... mă rog... Sunt mulţi care au votat pentru oprirea abuzurilor administraţiei şi justiţiei şi faptul că n-au făcut mare lucru, ca să nu spun că n-au făcut nimic... sigur că electoratul lor este profund nemulţumit! Dar, unde se duce? Se duce la Tăriceanu, care este mai mult pe persoană fizică, doar cu steluţa Cătăniciu şi Norica Nicolai - ăştia sunt comunicatorii, să ne înţelegem!!" şi-a încheiat intervenţia la România TV, analistul Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel