Congres PSD, decizie Dăncilă. Chirieac: Nu s-a întâmplat așa ceva pe vremea lui Dragnea

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat anunțul făcut de premierul Viorica Dăncilă, imediat după ședința CEx.

Premierul României a precizat într-o conferință de presă că se vor desfășura alegeri și pentru funcția de președinte executiv și secretar general în cadrul Congresului PSD care va avea loc mâine, și nu în cadrul CEx-ului. Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac a comentat această decizie.

Dăncilă a schimbat tactica lui Liviu Dragnea

„Este categoric o măsură a democrației în PSD. În acest moment toate funcțiile sunt alese în mod democratic. Dacă în cazul doamnei Dăncilă nu mai sunt emoții, nu vor exista surprize, în cazul funcțiilor de președinte executiv și secretar general pot să apară surprize.

Acestă decizie arată că stilul de conducere a doamnei Dăncilă este cumva diferit față de ce a fost până acum nu doar în PSD, dar în toate partidele politice, în sensul în care liderul se supune voinței partidului. Nu s-a întâmplat acest lucru pe vremea președintelui Liviu Dragnea. Nu se întâmplă acest lucru nici în cazul celorlalte partide de pe eșicherul politic. Nici la PNL unde liderul de facto este președintele Klaus Iohannis, nici la Pro România unde e domnul Ponta sau la PMP unde liderul este domnul Băsescu, chiar dacă nu ocupă această funcție. Doamna Dăncilă merge pe această formulă democratică, destul de puțin utilizată în cazul partidelor politice”, a declarat Bogdan Chirieac.

Primele victorii pentru Viorica Dăncilă după dezastrul de la europarlamentare

Întrebat dacă Viorica Dăncilă este pregătită să conducă PSD, într-o perioadă dificilă pentru partid, analistul politic s-a arătat convins că da, precizând că premierul a gestionat cu brio șocul de după rezultatul de la alegerile europarlamentare.

„Doamna Dăncilă, într-un timp record, după șocul de după pierderea alegerilor și arestarea intempestivă a lui Liviu Dragnea, a obținut primele victorii: a impus de la PSD președintele Camerei Deputaților, pe domnul Marcel Ciolacu, în dauna doamnei Raluca Turcan de la PNL, și a supraviețuit moțiunii de cenzură. Mai apoi, la fel de important, și-a impus punctul de vedere cu calm, fără scandal și prin negocieri, în ceea ce privește data Congresului. Dânsa a vrut un Congres imediat, care va avea loc mâine, în timp ce alte persoane din partid doreau Congres în septembrie”, a mai adăugat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel