EXCLUSIV  CONGRES PSD, candidați. Remus Borza: Ecaterina Andronescu sau Nicolae Bănicioiu să se RETRAGĂ

Deputatul independent Remus Borza a vorbit, joi, în emisiunea ”Borza Analytica” despre lupta din PSD pentru funcțiile de conducere. El anticipează că greii care au sărit în altă barcă decât a lui Liviu Dragnea vor fi înlăturați și înlocuiți cu o nouă garnitură favorabilă liderului PSD.  


”Singurul care are pâinea și cuțitul este Liviu Dragnea, motiv pentru care încă de astăzi se știe care va fi soarta greilor din PSD, care au sărit din barca lui Dragnea și au trecut în barca în Tudose, în frunte cu Mihai Tudose, care a fost premier, vicepreședinte, iar de sâmbătă nu va mai avea nicio funcție de conducere. În aceeași situație sunt fostul vicepremier Marcel Ciolacu și președintele-executiv Niculae Bădălău. Sunt oameni care au ocupat poziții importante. Ei au devenit indezirabili. La fel și Codrin Ștefănescu, foarte vocal, a căzut și el în dizgrație. Nici șeful Comisiei SRI, Claudiu Manda, nu se simte prea bine. N-a digerat prea bine Liviu Dragnea confesiunea lui George Maior, care a spus despre el că frecventa destul de des cercul de influență și de putere denumit, la modul figurat, statul paralel. Și alți grei, precum Viorel Ștefan, Gheorghe Șimon, Ionuț Vulpescu, Victor Negrescu nu se vor mai regăsi în formula mărită de la 12 la 16 vicepreședinți.” a subliniat Remus Borza, în emisiunea ”Borza Analytica” de la DCNews

”Toți cei care, la un moment, în ultimele luni, s-au poziționat împotriva liderului suprem vor fi executați. Vine o garnitură nouă.” este mesajul clar al deputatului independent. 

Gabriela Firea are nevoie de Liviu Dragnea

În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, primar general al Capitalei, Remus Borza consideră că aceasta are nevoie de susținerea PSD, iar PSD, în acest moment, este Liviu Dragnea: ”La Gabriela Firea, e joc de glezne. Dacă într-adevăr va dori un al doilea mandat la Primăria Bucureștiului sau dacă se gândește să candideze la președinție, va avea nevoie de PSD, iar astăzi PSD e Liviu Dragnea, pe care nu-și permite să-l înfrunte, pentru că va avea aceeași soartă cu oamenii grei enumerați anterior.”

Nicolae Bănicioiu sau Ecaterina Andronescu trebuie să se retragă

Totodată, deputatul consideră că un singur candidat al Opoziției din PSD trebuie să candideze împotriva premierului Viorica Dăncilă, iar ceilalți să se retragă în favoarea acestuia. 

”Ecaterina Andronescu își depune candidatura pentru funcția de președinte-executiv (n.r. candidatura a fost depusă, declarația a fost făcută joi, la ora 11:00, înainte de acest moment). Se feresc toți de această funcție. Liviu Dragnea i-a ofertat pe Marian Neacșu și pe Mihai Fifor, ambii au refuzat-o politicos. Avem o candidatură oficială a unui băiat care nu e din tabăra lui Liviu Dragnea, ci un apropiat de Victor Ponta, vorbim de o relativă apropiere, e vorba despre Nicolae Bănicioiu. Cred că va veni pe turnantă doamna Viorica Dăncilă (n.r. premierul Viorica Dăncilă și-a anunțat candidatura). Dacă sunt doi candidați ai ”opoziției” din PSD, Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu, evident că va câștiga omul lui Liviu Dragnea. Ideal ar fi, pentru a avea șanse un om al opoziției, să nu candideze amândoi, ci doar cel mai bine plasat. Nicu Bănicioiu și Ecaterina Andronescu ar trebui să știe care are mai multă favorabilitate, mai multă aderență la delegați și unul să se retragă.” a subliniat Remus Borza.

[citeste si]

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel