EXCLUSIV  Congres PSD. Bănicioiu, observație-cheie. Semnal de alarmă din UE: Trebuie să ne dea o explicație

Nicolae Bănicioiu a vorbit despre votul europarlamentarilor PSD în cazul sancțiunilor Poloniei.

E vorba despre votul pe care europarlamentarii PSD l-au dat în favoarea Poloniei și s-au poziționat împotriva votului pe care social-democrații europeni l-au acordat pentru sancțiuni. Excepție au făcut Cătălin Ivan și Daciana Sârbu care au votat împotriva Poloniei, la fel ca și social-democrații europeni.

„Atâta timp cât ei sunt europarlamentari sprijiniți sau ai PSD-ului, trebuie să ne explice și nouă șeful de delegație, să ne dea o explicație la Biroul Permanent, la CExN sau acum dacă tot avem un Congres, ce fac europarlamentarii noștri la Bruxelles și dacă conducerea partidului știe exact ce fac. Că poate au votat bine cei care au votat așa (nr. - în favoarea Poloniei), poate at o decizie. Să vedem cine a luat decizia de partid, dacă nu, luăm măsuri. Dar să vedem care a fost decizia partidului.

Eu cer să știm foarte clar poziția și viziunea noastră față de Europa. Europa este într-o continuă schimbare, transformare. Se întâmplă lucruri bune, mai puțin bune. Cum ne avantajează pe noi ca români? Cum facem cu fondurile europene?

Sunt multe chestiuni pe care sunt convins că domnul Dragnea le pregătește și trebuie să le pregătească. Trebuie să le propună Comitetului Executiv. Abia aștept să discutăm, abia aștept să  ne dăm cu părerea, dar nu știu dacă e suficient timp până sâmbătă. Nu știu dacă vii cu chestiunile astea și să le expui doar într-un discurs de 10-20 de minute, de o oră, două ore, în fața a 4.000 de oameni. Trebuiau dezbătute în organizații înainte”, a explicat Nicolae Bănicioiu la DC News.

[citeste si]

Interviul integral poate fi urmărit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel