EXCLUSIV  Congres PNL. Chirieac: Mișcare complexă împotriva lui Orban. Nu s-a predat deocamdată

Ludovic Orban. Foto: gov.ro
Ludovic Orban. Foto: gov.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac și președintele Grupului de Investigații Politice (GIP) Mugur Ciuvică au comentat, la 'Miercurea Neagră' de la DCNewsTV, lupta dintre Orban și Cîțu pentru președinția PNL. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat la emisiunea 'Miercurea Neagră' de la DCNewsTV, privind lupta dintre Orban și Cîțu pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, că există o mișcare complexă împotriva președintelui Camerei Deputaților.

Chirieac consideră că prăbușirea lui Orban are două componente.

'Prima este că președintele Klaus Iohannis a fost nemulțumit că Orban a pierdut alegerile și, a doua componentă, reacția lui Emil Boc, foarte supărat pe Orban că i-au pus un prefect maghiar, în ciuda faptului că organizația PNL Cluj a obținut un scor foarte bun. Ei au spus *Domle, vrem și președinte, și prefect, și primar din PNL.', a spus Bogdan Chirieac.

Analistul politic Bogdan Chirieac a precizat că, după primarul Clujului, Emil Boc, toate organizațiile din Ardeal s-au poziționat împotriva lui Ludovic Orban. 

'După Emil Boc, toate organizațiile din Ardeal s-au ridicat împotriva lui Ludovic Orban. Nu prea mai are. Înțeleg că în Sud s-a reactivat domnul Radu Berceanu, pe județele roșii, împotriva lui Ludovic Orban. Eu zic că este o mișcare complexă.', a completat el.

Totuși, analistul politic Bogdan Chirieac crede că lupta politică dintre Orban și Cîțu trebuie dusă până la capăt, considerând astfel că Ludovic Orban a făcut bine că nu s-a 'predat' încă. 

'Spre meritul său, Ludovic Orban, om politic, nu s-a predat deocamdată și continuă să lupte. Ăsta e un fapt pozitiv, zic eu. Lupta politică trebuie dusă până la capăt.', a mai spus Bogdan Chirieac.

Cîțu candidează pentru că 'PNL are nevoie de un suflu nou'

Duminică, 30 mai, premierul Florin Cîțu a anunțat, înainte de începerea Consiliului Național al PNL, că a decis să candideze la șefia partidului. Până atunci, Ludovic Orban era singurul candidat anunțat.

„Fac acest anunț important pentru partid, România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc celor care au crezut în mine. În octombrie 2016 am hotărât să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL.”, a declarat Florin Cîțu.

El a precizat a intrat în competiția pentru șefia PNL pentru că partidul are nevoie de un suflu nou.

Cîțu i-a chemat toți liberalii alături de el și le-a promis că se va asigura că PNL va fi opt ani la guvernare. „Voi câștiga, nu există altă variantă”, a mai declarat Cîțu, despre competiția cu Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel