CONFUZIE TOTALĂ după ce Nicușor Dan a spus că RADE TOT: Cum se îmbogătește Bucureștiul cu salarii de 1.900 de lei. PRAF în ochi!

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță că vrea să facă mari economii în București, din salariile unor directori. Aruncă pe masă cifre care nu au nicio logică, nici măcar în fața unui filolog care plătește cu cardul la supermarket. 

Rade companiile municipale ca să ia salariile directorilor, dar îi păstrează în funcții

Întrebat, la Digi24, ce va face cu companiile municipale, dacă va ajunge primar, Nicușor Dan a răspuns că: ”în linii mari, o să fie desființate și personalul dus în administrațiile din care provin”. El susține că sunt prea multe companii care fac ceea ce făcea înainte o singură administrație și acuză că, în acest fel, cheltuielile au sărit de la 70 milioane de lei la 100 de milioane de lei în 3 ani. Nu mai ia în calcul cu cât s-au majorat prețurile din cauza inflației, cum nu ia în calcul nici investițiile, doar anunță pompos cu cât a crescut un buget. 

”Scapi de salariile și indemnizațiile pe care le dai directorilor și consiliilor de administrație ale acestor companii, ceea ce înseamnă nu mai puțin de 10 milioane de lei în fiecare an, în cele 22 de companii, duci oamenii acolo și restructurezi și acea administrație” a anunțat Nicușor Dan. 

Întrebat cu câți oameni s-a umflat schema și câți bani s-au dus în această direcție, Nicușor Dan nu a putut da un răspuns clar, ci unul evaziv, acuzând o ”pagubă” în trei ani de peste 1 miliard de lei. 

Nicușor Dan vorbește despre cheltuieli în plus față de nivelul anului 2016, dar nu spune ce presupun aceste cheltuieli. Afirmă doar că există, dar nu spune ce înseamnă aceste cheltuieli. Nu că ar fi fost întrebat.... 

Adio, dar rămân cu tine... 

Cu privire la concedierea oamenilor din funcții de conducere, Nicușor Dan spune că ”vor fi aduși în administrațiile din care au plecat”. Întrebat cum va face economie, doar desființând companiile municipale și aducându-le înapoi la Primăria Capitalei, candidatul la alegerile locale susține că ”vom face economie pentru că toate structuriile de conducere vor dispărea”. Adică vrea să facă economie din desființarea a 250 de posturi de conducere, însă directorii și cei din consiliile de administrație nu vor fi dați afară, ci vor primi o funcție care nu va fi executivă. 

Calcul simplu 

Poate părea mult că, pe an, se cheltuie 10.000.000 de lei cu directorii și alte funcții de conducere din companiile municipale, 22 la număr. 

Dar ce înseamnă 10 milioane de lei/an/250 de angajați, ca salariu? Înseamnă o cheltuială brută medie cu salariul de 3.333 de lei/angajat, respectiv un salariu care, net, ajunge să fie de aproximativ 1.900 de lei, cu câteva sute de lei în plus peste salariul minim și cu mult sub salariul mediu din București. 

Ulterior, în aceeași emisiune, el a spus că cei 10 milioane de lei se dau pe salarii într-o singură lună. Dacă ar fi fost așa, ar fi înseamnat o cheltuială doar cu salariile, pe an, de 120.000.000, adică cu mult față de cheltuiala totală pe an a companiilor, care, fiecare, are un domeniu de activitate, de la iluminat stradal, la parcuri, etc. 

Prin urmare, fie cifrele pe care le susține sunt greșite, fie nu stăpânește ce înseamnă aceste cifre, fie nu știe să explice pentru ce sunt acești bani, fie a lipsit de la această lecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel