EXCLUSIV  Confruntare în direct. Bahmuțeanu, întrebare pentru Tudorache. Cum răspunde primarul de la Sectorul 1

Adriana Bahmuțeanu i-a adresat o întrebare primarului Dan Tudorache, de la Sectorul 1, în cadrul dezbaterii organizate de DCNews, pornind un șir de explicații.

Adriana Bahmuțeanu: Aş vrea să îl întreb pe domnul Tudorache cum a rezolvat problema turelor din şcolile din sector pentru că, din moment ce nu s-a investit în şcoli, grădiniţe noi, este clar că numărul elevilor depăşeşte în acest moment capacitatea şcolilor din Sectorul 1. Ştiu că se învaţă în trei ture. Ştiu că în alte şcoli s-au pus un fel de containere modulare. Aş vrea să îl întreb pe domnul Tudorache dacă mai sunt şcoli în care se învaţă în trei ture şi ce se va întâmpla acolo pentru că va fi o nebunie pentru profesori.

Dan Tudorache: Până să înceapă pandemia, aveam trei şcoli unde se învăţa în trei ture. În celelalte se învăța în două ture sau într-o tură. La Şcoala 179, una dintre cele trei, deja avem o construcţie modulară. Pe 14 septembrie, rezolvăm problema şi la şcoala 179.

Adriana Bahmuțeanu: Dar vine frigul, domnule Tudorache. Cum faceţi cu containerul ăla, construcţia modulară?

Dan Tudorache: Nu e container, e construcţie modulară. Este o construcţie care are încălzire, wc, tot ce este necesar.

Adriana Bahmuțeanu: Nu era mai bine să faceţi o construcţie ca lumea din cărămidă şi beton?

Dan Tudorache: În trei luni nu se poate.

Adriana Bahmuțeanu: La ce școală se mai învață în trei ture?

Dan Tudorache: Mai sunt două şcoli: Școala 12 şi la "Pia Brătianu". La Școala 12, deja am dat drumul. Constructorul s-a apucat să realizeze o construcţie modulară. Conform graficului, undeva în octombrie, la sfârşit, început de noiembrie, se termină construcţia modulară. Mai rămâne o singură problemă la "Pia Brătianu".

Adriana Bahmuțeanu: Acolo învaţă şi copiii doamnei Armand. Eu vreau să vă întreb, nu ştiu, este o presupunere, poate aveţi ceva cu doamna Armand... Cum naiba de a rămas ultima şcoală cu trei ture chiar şcoala asta în care învaţă şi copiii rivalei dumneavoastră, cea cu care, timp de patru ani, aţi avut nenumărate meciuri

Dan Tudorache: În februarie, datorită solicitărilor părinţilor şi directorilor de la Școala "Pia Brătianu", am intrat în şedinţă de consiliu cu o hotărâre prin care solicitam închirierea unei clădiri din apropierea şcolii. Nu a trecut. 

Adriana Bahmuțeanu: Cine s-a opus?

Dan Tudorache: Consilierii USR şi cei ai PNL.

Întreaga dezbatere, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel