Conflictul din Nagorno-Karabah. Vladimir Putin susține că situația evoluează spre o soluționare

Google Maps/Armenia și Azerbaidjan
Google Maps/Armenia și Azerbaidjan

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că situația din Transcaucazia evoluează spre o soluționare

Situația din Transcaucazia, în ciuda dificultăților, se îndreaptă spre o soluționare, problemele rămase între Armenia și Azerbaidjan sunt de natură tehnică și pot fi depășite, susține președintele rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

"În general, în opinia mea, în ciuda oricăror dificultăți și probleme care sunt încă suficiente, în general situația se dezvoltă spre o soluționare", a spus el la o întâlnire cu președintele azer, Ilham Aliyev ,și premierul armean, Nikol Pashinyan.

Vladimir Putin: Sunt probleme încă nerezolvate



"Sunt probleme încă nerezolvate, dar în opinia mea, și am discutat despre asta cu colegii noștri din partea azeră și cu colegii noștri din partea armeană, sunt de natură pur tehnică", a continuat președintele rus.

"Desigur, în spatele acestor termeni ar trebui să existe o înțelegere exactă a realităților și evenimentelor care vor urma semnării documentelor relevante, dar în opinia noastră, mă refer la noi toți trei, acestea sunt obstacole de depășit. În general, ele nu există. Sunt probleme pur tehnice", a adăugat el.

Putin a spus că vicepremierii Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului se vor întâlni într-o săptămână și vor finaliza problemele rămase legate de deblocarea comunicațiilor de transport în Caucazul de Sud.

Întâlnire între vicepremierii Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului

"Prin urmare, am convenit acum ca în viitorul apropiat, într-o săptămână, acum le voi cere colegilor să cadă de acord asupra acestei date, se vor întâlni vicepremierii guvernelor rus, azer și armean și problemele care nu au fost abordate, clarificate încă, ca să spunem așa, vor fi eliminate", a spus Putin.

Președintele Federației Ruse a mai afirmat că acesta este un acord bun, care dă speranță că problemele care nu au fost rezolvate până acum vor fi rezolvate. Revenind la părțile armeană și azeră cu întrebarea dacă o astfel de perioadă de timp le convine pentru a se pregăti pentru întâlnirea vicepremierilor, Putin a primit răspunsuri afirmative.

Întâlnirea trilaterală a președinților Rusiei, Azerbaidjanului și Armeniei la Kremlin a durat aproximativ 20 de minute. A fost precedată de discuții separate între Putin și Pashinyan și Aliyev. Liderii s-au întâlnit apoi la o masă rotundă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel