EXCLUSIV  Conflict Ucraina-Rusia și PERICOLUL pentru România. Hartmann: Strategie de pedepsire a VECINILOR, ca formă de politică militară

foto Google Maps/Pixabay
foto Google Maps/Pixabay

Care este rolul României în conflictul de la granița Ucraina-Rusia, suntem sau nu în pericol și cine ne amenință. 

Zece bombardiere B-52 ale SUA au simulat un atac nuclear împotriva Rusiei. Americanii s-au apropiat la 20 de kilometri de granița rusă, după cum a arătat Defense România, la finalul lunii noiembrie 2021. ”Zece bombardiere strategice americane de tip B-52 au simulat un atac nuclear împotriva Federației Ruse din direcțiile vest și est” erau acuzațiile rușilor, transmise într-un comunicat, arată sursa citată. 

H.D.Hartmann, prezent, vineri, în emisiunea ”Deferiți mass-media”, alături de Val Vâlcu și Bogdan Chirieac, a punctat, pentru DCNews și DCNewsTV, că o astfel de provocare poate duce la o explozie a războiului, ca formă de pedeapsă. ”Ucraina poate pedepsi un vecin că nu s-a băgat de partea ei. În mentalul statal ucrainean, această strategie de pedepsire a vecinilor este formă de politică militară. Pe de altă parte, Rusia poate pedepsi pe orice vecin al Ucrainei pentru că s-a băgat de partea Ucrainei. Aici este pericolul la adresa României: dacă Ucraina se supără că noi nu ne băgăm pentru ei și ne face vreo ”boacănă” pe Moldova și pe linia de Marea Neagră - că ne-o poate face- sau dacă Rusia se supără că noi suntem atât de pro-americani și că permitem o astfel de provocare nucleară. Deci Șoigu (n.r. Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova) a dat exemplu de provocare în linie roșie. El n-a vorbit de pomană! Trebuie să-i decriptăm mesajul. El zice: dom`ne, în timpul unui război, dacă vii matale și simulezi o amenințare nucleară la adresa mea, s-ar putea să te trezești chiar cu o bombă nucleară pe capul tău.” a spus H.D.Hartmann, completat de către analistul politic Bogdan Chirieac, care a spus: ”Sper că nu se va ajunge acolo”. 

”Drama este că nimeni nu ne asigură că Ucraina și Rusia se pot înțelege după ce Ucraina va pierde războiul. Din punct de vedere tactic și strategic, nu există nicio șansă ca armata ucraineană să bată armata rusă, asta toată lumea o știe. Ce se va întâmpla după aceea este foarte grav” a atras atenția H.D.Hartmann, care este de părere că ”vor exporta conflictul”. 

Citește și: Putin, avertisment de RISC RIDICAT de confruntare MILITARĂ în Ucraina. SUA, replică: ”grave consecințe”

Vezi mai mult în video. Subiectul din această știre începe de la minutul 34: 

Youtube video image

Lavrov acuză România și Polonia că sistemele de apărare împotriva rachetelor pot fi folosite și ofensiv contra Rusiei

Serghei Lavrov, ministru de Externe al Rusiei, a acuzat, în cadrul Consiliului Ministerial OSCE de la Stockholm, că în România și Polonia au fost instalate sisteme de apărare împotriva rachetelor care pot fi folosite pentru lovituri ofensive împotriva Rusiei.

”Poziţia exprimată de Federaţia Rusă în raport cu sistemul antirachetă amplasat în România, parte integrantă a sistemului de apărare antirachetă al NATO, este complet eronată, nu este nouă şi face parte din retorica neconstructivă pe această temă, deja cunoscută încă de la momentul negocierii şi încheierii, în 2011, a Acordului între România şi SUA privind amplasarea în România a sistemului de apărare al Statelor Unite împotriva rachetelor balistice", a fost replica lui Bogdan Aurescu, ministru de Externe al României, care a adăugat că ”poziţia României, a SUA şi a Alianţei Nord-Atlantice a fost exprimată public şi transmisă Federaţiei Ruse de o manieră clară, fermă, în repetate rânduri, de-a lungul celor zece ani de la încheierea Acordului menţionat: sistemul de apărare antirachetă al NATO, care include Facilitatea antirachetă de la Deveselu, are un caracter strict defensiv, utilizat numai pentru scopuri de autoapărare, conform Cartei ONU; sistemul nu este îndreptat împotriva Federaţiei Ruse, vizând ameninţări cu rachete balistice cu rază scurtă şi medie de acţiune venite din afara spaţiului euroatlantic; nu există niciun fel de intenţie de transformare a sistemului de apărare antirachetă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel