Conflict președinte – premier. Alex Coita: Colț din care nu mai poate să iasă! Mă tem

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita a făcut o scurtă analiză, miercuri seară, la Antena 3, după declarațiile președintelui Klaus Iohannis.

Constat astăzi, cu satisfacție, că și Curtea Constituțională a României a ajuns, în mod corect și inevitabil, exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului ca să ceară un vot de validare”, a spus, miercuri, Klaus Iohannis.

Ulterior, Viorica Dăncilă a spus la Antena 3: „Nu am văzut în această decizie (n.r. a CCR) niciun paragraf care să facă referire la obligația prim-ministrului de a merge cu Cabinetul la votul în Parlament. Nu am văzut acest lucru specificat! Eu nu știu de unde a venit președintele cu această informație, nu știu de ce a considerat dânsul că trebuie să adauge la ceea ce a spus Curtea.”

Alex Coita: Cine câștigă?

„Dacă ar fi să fiu ironic, aș spune că domnul președinte Iohannis nu a avut timp să citească până înțelege. Cei care ne urmăresc, cu siguranță, știu la ce fac referire. Glumesc. Dar acum este o chestiune destul de serioasă. Cred sincer că domnul președinte s-a băgat singur într-un colț din care nu mai poate să iasă. Practic, el și-a condiționat publicul, în sensul în care ei știu că, orice ar fi, Iohannis se bate cu PSD.

În cazul de față, nu se bate cu PSD, cu nimeni, ci doar cu logica și Constituția țării. În momentul de față, eu, ca observator neutru, stau și mă gândesc cine câștigă de pe urma acestei interpretări să-i spunem puțin mai fanteziste a lui Klaus Iohannis? Câștigă președintele? Nu știu. Dar, cu siguranță, nu câștigă românii”, a spus, miercuri seară, Alex Coita în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” de la Antena 3.

Ulterior, Alex Coita a adăugat: „Investitorii sunt puși în gardă pentru că se confruntă cu situații pe care nu le înțeleg. Și asta înseamnă că bani care ar putea să intre în buzunarele românilor nu intră. Și asta este o problemă. Democrația are anumite reguli cu care nu putem să ne jucăm. (...) Mă tem pentru domnia sa, să nu îi cauzeze destul de mult în momentul în care atenția românilor va fi ațintită sută la sută asupra jocului electoral și vor avea ocazia să observe că, în spatele acțiunilor președintelui, nu există nicio logică care ține de bunul mers al țării.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel