Conflict Ponta-Băsescu pe reprezentarea la Consiliul European

Victor Ponta recunoaşte că între el şi preşedintele Traian Aflat la Bruxelles pentru discuţii cu oficialii europeni, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă la următorul Consiliu European extraordinar, programat pentru 23 mai, va participa el sau președintele Băsescu.

 "Știu de Consiliu. Știți foarte bine că există o anumită dispută între președinte și mine, nu aș vrea să rezolv această dispută în fața presei. Voi discuta lucrul acesta cu președintele. Nu am contestat și nu voi contesta niciodată atribuțiile constituționale ale președintelui României în ceea ce privește politica externă, însă, în viziunea mea cel puțin, viziune care este împărtășită în Europa, problemele Uniunii Europene nu mai sunt probleme de politică externă, ci sunt problemele noastre, comune și sper să găsim o soluție bună pentru România, pentru că un nou conflict pe această temă nu cred că e dorit de nimeni", a răspuns Ponta, citat de Mediafax.

Controversa legată de nivelul reprezentării României la Consiliul European este una mai veche și durează de pe vremea Guvernului Tăriceanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel