Conflict în PNL. Ștefan Alexandru Băișanu: Fuziunea filialelor PNL și PDL Suceava s-a făcut sub presiune și ilegal

Acuzații grave privind fuziunea PNL și PDL în teritoriu, lansate chiar de către un lider liberal al unei organizații județene: "s-a făcut sub presiune și ilegal".

Deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, liderul organizației județene a PNL Suceava, susține că la constituirea Comitetului Județean Executiv al PNL nu s-a respectat statutul, iar fuziunea organizațiilor municipale Suceava ale PNL și PDL s-a făcut sub presiune și ilegal.

"Nimeni nu poate să încalce hotărârile Consiliului Național la care am participat cu toții. Ca să nu blocăm constituirea CJEx am semnat hârtia, ca să nu dăm un semnal negativ procesului de constituire. Aștept un răspuns de legalitate, dacă nu mă adresez instanțelor (...) S-au făcut presiuni pentru a se legaliza un for care nu era legal și voi aduce la cunoștința forului central de la București (...) Transmit domnului Marian Petrache că nu port discuții cu persoane, ci cu instituții", a declarat, sâmbătă, Băișanu, citează Agerpres, potrivit hotnews.ro.

Reacția deputatului liberal survine după ce, în cursul zilei de vineri, s-a constituit Consiliul Județean Executiv al PNL, format din conducerile județene ale fostelor PNL și PDL. S-a stabilit ca PDL să aibă 21 de membri în această structură de conducere, iar PNL 12, însă Băișanu afirmă că foștilor liberali li se cuveneau, conform statutului, 13 membri, deși secretarul general al PNL, Marian Petrache, sunat în timpul ședinței, a confirmat că algoritmul stabilit de conducerea centrală pentru Suceava era 21 și 12.

În plus, Băișanu nu recunoaște constituirea Consiliului Local Executiv al PNL, acuzând că s-a făcut fără respectarea statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel