Urmărește emisiunea live


Conflict Guvern - Președinție, decizie CCR. Teodor Meleșcanu: Este obligatorie, dar a rămas problema de bază

Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat că decizia luată miercuri de Curtea Constituţională a României clarifică anumite aspecte, dar rămâne problema existenţei unei majorităţi în Parlament. 

Teodor Meleşcanu a explicat, la Digi24, că moţiunea de cenzură va arăta care este echilibrul forţelor politice în Parlament. Decizia CCR nu se discută, ci se aplică. Este obligatorie. Din acest punct de vedere s-au clarificat anumite aspecte, dar a rămas problema de bază referitoare la sprijinul Parlamentului, existenţa unei majorităţi în Parlament. Probabil va avea loc într-o perioadă scurtă de timp. Moţiunea de cenzură ne va da o idee foarte clară cu privire la echilibrul de forţe din Parlament şi după aceea se vor adopta măsuri ca să poţi să vii în faţa Parlamentului, inclusiv prin negocieri politice care se pot face, a declarat Teodor Meleşcanu.

Primul-ministru Viorica Dăncilă a precizat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD că va merge cu Guvernul în Parlament pentru remaniere. Nu am stabilit încă data, dar nu vom aştepta foarte mult timp. Aşteptăm moţiunea de cenzură, a declarat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel