Conflict Dragnea-Tudose/Ciolacu în PSD. Pieleanu: Mi-e teamă că...

Sociologul Marius Pieleanu a vorbit, astăzi, la Antena 3, despre conflictul din PSD dintre premierul Mihai Tudose și președintele partidului, Liviu Dragnea. 

”Cred în continuare că Liviu Dragnea are prima șansă. Sigur că, dacă-i vom întreba, vor spune că nu există niciun fel de conflict și că această colaborare între Guvern și partid merge strună. Sunt multe semnale că lucrurile nu stau deloc așa. Vom avea un Comitet Executiv săptămâna viitoare așa cum a apărut deja și pe alte surse. Ei vor invoca motivul nominalizării unui nou ministru al Apelor și Pădurilor, pentru că și acolo e o discuție. (...) Probabil că vor fi niște voci. În mod evident, Liviu Dragnea are nevoie de ajutorul celor care reprezintă coloana vertebrală a PSD: Marian Oprișan, Olguța Vasilescu, Niculae Bădălău, Paul Stănescu, Radu Moldovan. Dacă reușește să-i reaproprie, această bătălie cu tandemul Tudose-Ciolacu va fi câștigată de Liviu Dragnea. Fără ajutorul baronilor, în opinia mea, mizând doar pe capacitatea de comunicare a Ancăi Alexandrescu, mi-e teamă că n-o să fie suficient. Dacă-și va apropia baronii, va fi o victorie fără niciun fel de probleme. Mi se pare oportună și convocarea Congresului Extraordinar despre care se vorbește. (...) Iată, avem o alternativă care nu este suficient de curată din punct de vedere al calităților de politician pur sânge și nu ar celor venite din alte zone.” a spus Marius Pieleanu. 

[citeste si]

Sociologul a adăugat că ”Mihai Tudose nu e un premier lipsit de calități, dar o apropiere mai mare de partid și o transparentizare a activității sale n-ar strica. Dânsul tot amenință cu demisia. Demisia e un act de onoare, unilateral. Poate că e bine să se gândească și la lucrul ăsta”.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel