Conflict DNA - Instituțiile statului. Traian Băsescu: Oare toate instituțiile astea greșesc și o singură instituție este perfectă?

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit la emisiunea România 9 de la TVR despre scandalul momentului.

”Se întâmplă ceva ieșit din comun într-o bătălie surdă pentru putere între instituțiile de forță ale statului. Am văzut și eu tensiuni între instituții, dar n-am ezitat ca în timp util să îi chem. Dispute DNA- SRI au fost multe și am fost în situația de a îl chema pe domnul procuror șef Daniel Morar care intrase într-o dispută cu SRI-ul să discutăm, să punem lucrurile cap la cap. Pe problematică de informare, de cum este transmisă informația. V-am dat un exemplu, nu intru în detalii. Nu voiam să iasă la suprafață pentru că putea ieși oricând. Un alt conflict pe care l-am sesizat la un moment dat între șefa DNA Kovesi și Alina Bica. L-am mediat, dar după ce am plecat Kovesi a înhățat-o.”, a povestit fostul șef al statului.

Referitor la scandalul momentului, acesta a spus: ”Avem conflicul DNA- Inspecție, avem conflictul DNA- Ministrul Justiției, DNA- Parlament, DNA- Guvern. Oare toate instituțiile astea care sunt importante, toate greșesc și o singură instituție este perfectă?”

În legătură cu poziția președintelui Klaus Iohannis, Traian Băsescu afirmă că acesta face aceeași greșeală ”pe care am făcut-o eu acum 10 ani. Să apăr fără rezerve justiția.”

”În justiție sunt livezi de ”portocală”, nu un ”portocală”. Justiția este presărată cu prea mulți oameni de proastă calitate, procurori și judecători.”, a mai adăugat Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel