Confiscarea automobilelor românilor din Italia. Se cere intervenția guvernului

Sebastian Florea / 08 dec 2018 / 14:47 Salveaza PDF Comentarii
Poliție
Descriere foto: Poliție

Ludovic Orban îi cere guvernului român să ia atitudine faţă de confiscarea în masă a automobilelor românilor din Italia.

Conform unui comunicat de presă preluat sâmbătă de Agerpres, Ludovic Orban 'somează' Guvernul Dăncilă 'să ia de urgenţă atitudine faţă de confiscarea în masă a automobilelor românilor din Italia'. 'Guvernul României a atins un nivel de nepăsare şi incapacitate cronice, nefiind în stare să mai apere interesele românilor din străinătate sau măcar să fie la curent cu modul în care le sunt încălcate drepturi fundamentale, precum cel la proprietate sau liberă circulaţie. Începând din 4 decembrie, în Italia a intrat în vigoare o modificare a Codului rutier italian prin care românilor le este interzis să mai conducă autoturisme înmatriculate în România, dacă respectivii români au o rezidenţă care este mai mare de 60 de zile. În caz contrar, acestora le sunt confiscate maşinile, iar măsura este pusă în aplicare chiar în aceste zile', afirmă liderul liberal, în comunicatul menţionat.

Românii, aceleași drepturi în UE

El adaugă că aceşti cetăţeni români sunt discriminaţi de autorităţile italiene, deşi ar trebui să se bucure de aceleaşi drepturi în cadrul Uniunii Europene.

'Pentru informarea celor din Guvernul României care încă nu au aflat, este vorba de Legea nr. 132 din 1 decembrie 2018, publicată în Monitorul Oficial al Italiei în 3 decembrie 2018. Somez Guvernul să întreprindă toate demersurile necesare faţă de autorităţile italiene pentru a opri discriminarea la care sunt supuşi cetăţenii români, care ar trebui să se bucure de aceleaşi drepturi în cadrul Uniunii Europene. Este vorba de încălcarea gravă a două principii fundamentale, cele referitoare la dreptul de proprietate şi la libera circulaţie. Implicit, este vorba de încălcarea Tratatului Uniunii Europene prin care probabil sute de mii de români sunt prejudiciaţi şi puşi într-o situaţie extrem de dificilă în pragul sărbătorilor', mai declară Ludovic Orban, potrivit comunicatului.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84