Confirmare din coaliția de guvernare despre comasarea alegerilor. Prima declarație oficială

Sursa foto:Freepik, @atlascompany
Sursa foto:Freepik, @atlascompany

A fost confirmat ce s-a decis în spatele ușilor închise: comasarea alegerilor.

Gabriela Firea a confirmat că PSD și PNL au discutat despre comasarea alegerilor, dând de înțeles că decizia este deja luată, doar că urmează să fie anunțată de președinții celor două partide.

"Decizia va fi cu siguranță anunțată de președinții celor două partide care formează alianța de la guvernare, dar din ceea ce ați relatat și dumneavoastră și din ceea ce știu și eu ca discuții ce au avut loc în aceste zile, știrea este posibil să devină chiar o realitate, o certitudine. Repet, chiar nu vreau să mă ante-pronunț, cu siguranță va fi și o comunicare oficială. Sesiunea parlamentară a început joia trecută, pe 1 februarie, ar urma să primim proiecte pe care să le și dezbatem, să și adoptăm, în sensul modificării legislației electorale, doar din acel moment vom putea vorbi cu adevărat despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Din punctul meu de vedere, ar fi un avantaj pentru că am putea să le vorbim cetățenilor încă o dată despre importanța aderării României la Uniunea Europeană, semnificația, simbolistica, dar și în plan pragmatic, ce s-a făcut în acești ani cu fondurile nerambursabile obținute prin prisma parteneriatului european", a declarat Gabriela Firea la Antena 3 CNN.

Cum văd guvernanții comasarea alegerilor

Declarația Gabrielei Firea vine după ce astăzi au apărut informații pe surse potrivit cărora turul 2 al alegerilor prezidențiale va avea loc în același timp cu alegerile parlamentare, la începutul lunii decembrie, asta după ce existau deja indicii că PSD și PNL s-au înțeles pe comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pentru data de 9 iunie. 

Reamintim că în urmă cu câteva zile și Klaus Iohannis a vorbit despre comasarea alegerilor. Președintele României a fost întrebat despre acest lucru înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

"Eu știu că este o discuție în coaliție pentru a găsi soluții. Discuția e legitimă pentru că patru rânduri de alegeri în jumătate de an e foarte greu de gestionat și atunci ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate pentru a avea mai puține rânduri. Cum va gestiona coaliția vom vedea, nu e treaba președintelui să se implice în negocieri, dar ar fi bine să se ia o decizie cât mai repede", a declarat săptămâna trecută Klaus Iohannis.

Și Nicolae Ciucă a confirmat faptul că s-a discutat despre comasare în interiorul coaliției.

"Comasarea este o variantă de lucru care s-a discutat la nivelul coaliției și s-a urmărit ca, pe parcursul celor 6 luni, să nu petrecem tot timpul organizând alegeri, pentru că, practic, din iunie până-n decembrie, nu am face altceva decât să ne ocupăm de precampanie, campanie și desfășurarea alegerilor", a declarat Nicolae Ciucă.

Decizia finală privind comasarea alegerilor ar urma să fie luată joi într-o ședință de coaliție PNL - PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel