Conferința OMV, controversa momentului. Chirieac: OMV a devenit ”băiatul rău” al economiei românești. Își face singură mult rău

Conferința OMV, controversa momentului. De ce evită întâlnirea fizică cu jurnaliștii? Bogdan Chirieac: Rezultă că acolo e ceva foarte grav de ascuns / Foto: Agerpres
Conferința OMV, controversa momentului. De ce evită întâlnirea fizică cu jurnaliștii? Bogdan Chirieac: Rezultă că acolo e ceva foarte grav de ascuns / Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre refuzul Austriei de a plăti taxa de solidaritate în România și despre faptul că au decis organizarea unei videoconferințe în loc de o conferință în format fizic.

OMV a avut astăzi o conferință de presă online în care a transmis că își menține poziția de a nu plăti taxa de solidaritate în România din motiv că activitățile prevăzute în lege nu însumează 75% din cifra de afaceri a companiei. Mai există o singură șansă ca OMV să fie nevoit să plătească această taxă și anume rezultatele controalelor efectuate de ANAF.

Dacă ANAF va considera că OMV trebui să plătească această taxă, reprezentanții companiei au transmis în cadrul companiei că vor plăti. De altfel, tot astăzi, OMV s-a lăudat cu un profit record pentru anul trecut, de peste 10 miliarde de lei, dar și cu taxe plătite către statul român la o valoarea de 20 de miliarde de lei. Conferința celor de la OMV a stârnit o mulțime de controverse, asta în contextul deși inițial s-a anunțat că va fi organizată în format fizic, în cele din urmă jurnaliștii au putut adresa întrebări doar prin videoconferință.

Bogdan Chirieac: Rezultă că acolo e ceva foarte grav de ascuns

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost contactat de Realitatea Plus pentru a comenta acest subiect.

"Din punct de vedere al comunicării, OMV își face foarte mult rău. A devenit băiatul rău al economiei românești. În momentul în care te comporți așa dai senzația că vrei să ascunzi lucruri, chiar dacă nu e cazul, nu au nimic de ascuns. Este de neînțeles această metodă de comunicare pentru o companie de talia OMV, care grație achiziționării Petrom a devenit o companie regională foarte importantă și nu pot fi explicate aceste gesturi decât într-un grav impediment al comunicării, altfel nu se explică. Deci, nu procedezi în felul acesta cu presa. Ai lucruri de spus, am înțeles foarte clar că ordonanța a fost scrisă greșit, e treaba autorităților statului să vadă dacă a fost prostie sau ticăloșie acolo, dacă au existat alte interese, dar OMV nu are nimic a spune?

OMV a avut un an foarte bun, a avut un profit record, a plătit taxele, nu taxa de solidaritate, dar restul taxelor le-a plătit statului român, așa cum le-am plătit noi toți, să fie foarte clar, nu e un succes că ai plătit taxele, ai plătit taxele  pentru că trebuie să plătești taxele, nu scoatem în evidență că ne-am plătit taxele. Orice companie legală și morală își plătește taxele la stat. Acest mod de comunicare, că nu se filmează, nu se discută cu ziariștii, nu e ok. Le răspunzi, îți spui punctul de vedere, comunici, ieși în interviuri și faci cunoscut punctul tău de vedere, așa se procedează. Cu această abordare OMV își face la modul propriu foarte mult rău. Și nu e nici în favoarea OMV, nici a României, nici a relațiilor dintre România și Austria. Rezultă că acolo ar fi ceva foarte grav de ascuns, deși, repet, poate nu e cazul", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel