Conferință Kovesi. Dana Chera a răbufnit: Am observat ceva. NU pot să respir dacă nu vă spun!

CCR, decizie Kovesi. Bolcaș: Democrația cătușelor s-a terminat
CCR, decizie Kovesi. Bolcaș: Democrația cătușelor s-a terminat

Dana Chera a vorbit la emisiunea „Adevăruri ascunse” despre conferința Laurei Codruța Kovesi.

Dana Chera a precizat că s-a uitat la conferința șefei DNA din perspectiva simplului spectator, nu din cea a unui ziarst activ. Ea a rămas consternată de ura care există între jurnaliști.

Moderatoarea Antenei 3 a dat un exemplu, un schimb de replici între jurnaliști, povestind un moment în care un reprezentant al presei i-a reproșat altuia că citește întrebări de pe telefon, primite la comandă.

„Ce am observant , am zis că neapărat trebuie să vă zic asta, nu pot să respir dacă nu vă spun. O încrâncenare odioasă în rândul jurnaliștilor. Nu am văzut în viața mea de când fac presă așa ceva. Se detestă unul pe celălalt. Au început să-și regleze conturile în timpul conferințelor de presă”, spune Dana Chera.

După ce a povestit episodul cu întrebarea pusă de pe telefon, Dana Chera a continuat și a spus că: „mi s-a strâns stomacul pur și simplu. Erau colegi de presă în jurul individului care vorbea la microfon, care chicoteau. O chicoteală complice. În mod normal în astfel de situație, care e revoltătoare, faci cerc în jurul individului și îl lași singur. Preferăm să râdem, ”ce i-a zis-o” … Este atât de urât”. 

Dana Chera a explicat că „nu ai cum să nu ții legătura cu redacția. Ai un șef de secție, ai redactor șef, ai oameni care află informații. E o updatare continuă despre felul cum poți aborda un subiect. Și când pleci pe teren se poate schimba unghiul. E aberant, jignitor. M-am simțit, ca jurnalist, extrem de prost”.

Totodată, ea a mai precizat că îi înțelege pe telespectatorii care au ajuns la capătul puterilor, precizând că: „nu, țara nu este numai despre DNA, despre Dragnea. Sunt atât de mulți oameni frumoși în țara asta care ajung departe, se întorc, vin, spun. Nu știe nimeni de ei”.

[citeste si]

Scuze publice pentru Ghișe

Dana Chera i-a cerut public scuze lui Ioan Ghișe care a avut o inițiativă prin care intenționa să introducă o lege prin care televiziunile să prezinte și știri pozitive.

„Noi în breasla asta facem greșeli uriașe, apropo de felul în care promovăm. Îmi cer scuze public domnului Ghișe. A avut o inițiativă în Parlament cu știrile pozitive. Atunci am zis că „unde a văzut Ghișe așa ceva, un echilibru” .

„Vă spun din perspectiv unui spectator în ultima perioadă, mai mult spectator decât ziarist activ. Pur și simplu te îmbolnăvești uitându-te și văzând tot războiul acesta dement”, a mai precizat Dana Chera care a concluzionat că „trebuie schimbat ceva în noi, trebuie schimbat ceva fundamental”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel