Conferință Kovesi. Dana Chera a răbufnit: Am observat ceva. NU pot să respir dacă nu vă spun!

CCR, decizie Kovesi. Bolcaș: Democrația cătușelor s-a terminat
CCR, decizie Kovesi. Bolcaș: Democrația cătușelor s-a terminat

Dana Chera a vorbit la emisiunea „Adevăruri ascunse” despre conferința Laurei Codruța Kovesi.

Dana Chera a precizat că s-a uitat la conferința șefei DNA din perspectiva simplului spectator, nu din cea a unui ziarst activ. Ea a rămas consternată de ura care există între jurnaliști.

Moderatoarea Antenei 3 a dat un exemplu, un schimb de replici între jurnaliști, povestind un moment în care un reprezentant al presei i-a reproșat altuia că citește întrebări de pe telefon, primite la comandă.

„Ce am observant , am zis că neapărat trebuie să vă zic asta, nu pot să respir dacă nu vă spun. O încrâncenare odioasă în rândul jurnaliștilor. Nu am văzut în viața mea de când fac presă așa ceva. Se detestă unul pe celălalt. Au început să-și regleze conturile în timpul conferințelor de presă”, spune Dana Chera.

După ce a povestit episodul cu întrebarea pusă de pe telefon, Dana Chera a continuat și a spus că: „mi s-a strâns stomacul pur și simplu. Erau colegi de presă în jurul individului care vorbea la microfon, care chicoteau. O chicoteală complice. În mod normal în astfel de situație, care e revoltătoare, faci cerc în jurul individului și îl lași singur. Preferăm să râdem, ”ce i-a zis-o” … Este atât de urât”. 

Dana Chera a explicat că „nu ai cum să nu ții legătura cu redacția. Ai un șef de secție, ai redactor șef, ai oameni care află informații. E o updatare continuă despre felul cum poți aborda un subiect. Și când pleci pe teren se poate schimba unghiul. E aberant, jignitor. M-am simțit, ca jurnalist, extrem de prost”.

Totodată, ea a mai precizat că îi înțelege pe telespectatorii care au ajuns la capătul puterilor, precizând că: „nu, țara nu este numai despre DNA, despre Dragnea. Sunt atât de mulți oameni frumoși în țara asta care ajung departe, se întorc, vin, spun. Nu știe nimeni de ei”.

[citeste si]

Scuze publice pentru Ghișe

Dana Chera i-a cerut public scuze lui Ioan Ghișe care a avut o inițiativă prin care intenționa să introducă o lege prin care televiziunile să prezinte și știri pozitive.

„Noi în breasla asta facem greșeli uriașe, apropo de felul în care promovăm. Îmi cer scuze public domnului Ghișe. A avut o inițiativă în Parlament cu știrile pozitive. Atunci am zis că „unde a văzut Ghișe așa ceva, un echilibru” .

„Vă spun din perspectiv unui spectator în ultima perioadă, mai mult spectator decât ziarist activ. Pur și simplu te îmbolnăvești uitându-te și văzând tot războiul acesta dement”, a mai precizat Dana Chera care a concluzionat că „trebuie schimbat ceva în noi, trebuie schimbat ceva fundamental”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel