Conferință CNMR. Sorin Cîmpeanu: Noi provocări pentru Educație

Sorin Cîmpeanu a vorbit la Conferința Națională a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României despre noile provocări pe care sistemul de Educație din România trebuie să le gestioneze. 

"Exact acum trei ani m-am alăturat acestui proiect. Am crezut și cred în continuare în acest proiect. A trebui să iau o mică pauză, atât timp cât am avut atribuții guvernamentale, dar dialogul cu CNMR a continuat și în acea perioadă și s-au obținut rezultate. S-au cerut creșteri anuale ale bugetului Educației de 13 % în așa fel încât în 2020 să aducem 6% din PIB, lucru realizat. S-au cerut creșteri de 33% pe bugetul Cercetării, lucru care nu s-a realizat," a spus Sorin Cîmpeanu.

Fostul ministru al Educației spune că România se află în fața unor noi provocări și există deja noi propuneri pe care le va promova cu ajutorul CNMR. 

"Acum suntem în fața unor noi provocări. Mă refer la cele din Educație. Apreciez preocuparea pe care CNMR o are pentru Sănătate, pentru Armată, pentru Fonduri Europene, pentru Administrație, pentru Agricultură pentru Energie și altele. Obiectivele pe care ni le-am asumat pentru Educație cu ceva vreme în urmă a trebuit să fie modificate. CNMR susține solicitările Consiliului Național al Rectorilor, de creștere a finanțării de bază, de la 2.7 la 3.9 miliarde, susține subvențiile pentru cantine, un capitol foarte important pentru viața studenților noștri. Susține flexibilizarea derulării proiectelor de Cercetare și în scopul creșterii prestigiului sistemul românesc de cercetare științifică, dar și în scopul creșterii absorbției fondurilor europene," a completat Cîmpeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel