Conferință aniversară la Palatul Parlamentului: Youth in Europe – Evidence Based Primary Prevention

Palatul Parlamentului a găzduit, joi, o conferință aniversară cu numărul 10 "Youth in Europe – Evidence Based Primary Prevention", organizată de Comisia Juridică a Senatului, reprezentată de senatorul PNL Cătălin Boboc, președintele Comisiei, și senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, secretar al Biroului Permanent al Senatului. Dezbaterile au fost centrate pe evoluția programului de prevenire a consumului de droguri și de alcool în rândul tinerilor, inițiat de Islanda.

Evenimentul a fost precedat de primirea de către senatorul Ben-Oni Ardelean a unei delegații din Islanda, participantă la Conferință, din care a făcut parte atât Mr. Dagur B. Eggertsson, primarul orașului Reykjavik, cât și Mr. Jon Sigfusson, director al Centrului Islandez de Cercetări și Analize Sociale.

"Conferința dedicată programului de prevenire a consumului de droguri și de alcool în rândul tinerilor, inițiat de Islanda, s-a bucurat de un deosebit interes și de o largă participare. Evenimentul a fost onorat de prezența specialiștilor în domeniu din țară și din Islanda și a creat cadrul propice unor dezbateri privind rezultatul colectării de date din rândul tinerilor despre obiceiurile de consum de tutun, droguri și alcool, dar și informării lor privind factorii de risc și de cei de protecție care contribuie sau care pot împiedica inițierea consumului de droguri sau de alcool. De asemenea, s-a punctat importanța rolului pe care îl au părțile interesate în cadrul guvernelor, al autoritățile municipale și naționale a ONG-urilor, a comunităților în scopul reducerii consumului de tutun, alcool și droguri printre adolescenți", se precizează într-un comunciat de presă al Senatului.

Din 2006 și până în 2015, aceeași cercetare coordonată a Islandei a fost inițiată în 35 orașe și municipii din următoarele țări: Portugalia, Spania, Italia, Malta, Franța, Grecia, Turcia, Bulgaria, România, Serbia, Slovacia, Rusia, Lituania, Letonia, Estonia, Insulele Feroe, Norvegia și Suedia, fiind intervievați 99.000 de subiecți.

"Trebuie să învățăm unii de la alții pentru a putea combate probleme precum consumul drogurilor, abuzul de de droguri și alcool în rândul tinerilor. Nu este vorba numai despre transmiterea unor informații, ci și despre transmiterea unui mesaj", a declarat Mr. Dagur B. Eggertsson, primarul orașului Reykjavik, în debutul alocuțiunii susținută la Conferință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel