EXCLUSIV  Conf. dr. Cojan, CNAS: Pericolul antivaxerilor, la fel de contagios ca pandemia. S-a spus că e arma lui Bill Gates

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Conf. dr. Adela COJAN, Președinte CNAS, a vorbit despre pericolul dezinformărilor răspândite de când a început pandemie și situația antivaxerilor.

"De când a început pandemia, răspândirea dezinformărilor a fost la fel de contagioasă precum pandemia. S-a considerat ba că este o farsă, ba că este o armă biologică, ba că este arma lui Bill Gates sau marea conspiraţie farmaceutică. Eu cred că, pentru a combate susceptibilitatea antivaxerilor în legătură cu această singură alternativă pe care o avem în momentul de față pentru a limita răspândirea coronavirusului, trebuie să ne schimbăm cu toţii modul în care interacţionăm cu aceştia. Cred că o comunicare mai empatică pentru a-i convinge pe cei sceptici, un dialog continuu prin care să le solicităm dovezi privind teoriile în care ei cred ar putea să ne ajute.

Bine, psihosociologii spun că nu întotdeauna acest mod de dialog poate să funcţioneze în totalitate, dar cred că, în timp, cu răbdare, folosind abilități de comunicare inteligentă şi multă energie vom reuşi să combatem aceste logici iraţionale şi să demontăm aceste credinţe limitative care ne-au adus în situaţia în care suntem astăzi şi pe care dorim s-o schimbăm. Chiar astăzi, vom trimite o circulară către toate casele judeţene să-i invite pe medicii de familie să încheie contracte inclusiv pentru vaccinarea la domiciliu. Principiul cheie care cred că trebuie să stea în comunicarea cu antivaxerii trebuie să îl constituie respectul. Ar trebui să discutăm fără ridiculizare, fără jignire, fără critici sau atacuri personale", a spus conf. dr. Adela COJAN, în cadrul dezbaterii online cu tema "Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group.

Teorie falsă privind vaccinul anti-Covid-19

La încpeutul acestui an, expertul de sănătate publică Ioana Stăncel a vorbit, pentru DC News, despre conspirația care spune că vaccinurile anti-Covid-19 ar modifica ADN-ul. Întrebată care este teoria conspirației pe care a remarcat-o în spațiul public, Ioana Stăncel ne-a spus că „faptul că cele două vaccinuri aprobate, fiind bazate pe tehnologie genetică, pe ARN mesager, ar modifica acizii nucleici ai persoanei.”

De ce este o teorie greșită 

În continuare, expertul în sănătate publică Ioana Stăncel a explicat că „este o teorie greșită pentru că acea proteină componentă din proteina spike care se introduce este din partea de recunoaștere, din partea cu care virusul aderă la celulă. Se prinde pe membrana celulei și se integrează în așa fel încât să intre în complexul imunologic din celulă, dar nu intră în nucleu. Nu trece de membrana nucleului.”

Vezi și: Dr. Geantă: Gripa, următoarea boală cu vaccin ARN mesager

Cum discuţi cu o persoană care crede că Bill Gates vrea să microcipeze omenirea. Ghid european în şase paşi

Dezbaterea completă, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel