Conducerea PSD, decizii privind listele de candidați la alegerile locale

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, sâmbătă, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național organizate la Piatra Neamț, că listele cu candidații pentru alegerile locale vor fi definitivate în prima parte a lunii februarie. Totodată, președintele PSD a vorbit și despre situația dificilă în care se află partidul, respectiv conturile blocate.  

"Pe 27, 28, 29 ianuarie vom avea întâlnirea grupurilor parlamentare, tot atunci vom avea un Comitet Executiv Național care va stabili, printre altele, și politica de alianțe în alegerile din acest an. Am cerut colegilor președinți de filiale ca, până la următoarea întâlnire de peste două săptămâni, să aibă o discuție largă, o discuție chiar formală, cu fiecare organizație județeană, cu structurile statutare pentru ca decizia pe care o vom lua peste două săptămâni să fie decizia care are cea mai largă susținere în partid. În prima parte a lunii februarie urmează să avem discuția finală și să stabilim candidații pentru toate localitățile și pentru toate listele", a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a mai precizat că vineri a avut o întâlnire cu fiecare organizație în parte, unde s-a făcut o primă evaluare a situației politice din teritoriu, s-a discutat despre candidați, dar și despre prognozele și analizele pe care le au fiecare.

Întrebat despre conturile blocate ale PSD, liderul PSD a precizat: "Am discutat cu fiecare organizație în parte, situația va fi remediată până la sfârșitul lunii ianuarie, pentru că s-a stabilit și fiecare organizație și-a luat acest angajament, până la sfârșitul lunii ianuarie, vor fi achitate toate cotizațiile restante, pentru că sunt cotizații restante din varii motive. Sfârșitul lunii ianuarie este termenul care a fost stabilit pentru acest lucru, termen stabilit împreună cu trezorierul partidului".

Președintele PSD a precizat că nici nu pot fi depuse listele electorale atât timp cât partidul are conturile blocate, cu alte cuvinte nu se pot înscrie în cursa electorală. Potrivit liderului PSD, cotizațiile restante se ridică la 1,7 milioane de lei cel puțin, arătând că membrii de rând trebuie să plătească minim un leu pe lună, dar că vor fi și membri care vor cotiza mai mult.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel