Conducerea celui mai mare spital public din judeţul Sibiu nu se teme de pacienţii 'sub acoperire'

Conducerea celui mai mare spital public din judeţul Sibiu nu se teme de pacienţii 'sub acoperire' care ar putea testa calitatea serviciilor, cu scopul de a vedea dacă personalul medical îşi face bine treaba sau nu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), Cornel Benchea. 

'Verificarea modului în care sunt oferite serviciile medicale publice şi a calităţii acestora prin intermediul unor pacienţi acoperiţi în spitale este un demers parte a strategiei anticorupţie şi considerăm că este unul util pentru identificarea eventualelor disfuncţionalităţi din sistemul sanitar. Ne dorim ca pacienţii să fie trataţi corespunzător, să le fie respectate drepturile legale şi să beneficieze de serviciile la care au acces prin calitatea de asigurat. Sperăm ca, în cadrul SCJU Sibiu, să nu existe probleme şi, în acest sens, am transmis permanent personalului spitalului că gradul de satisfacţie a pacientului este cel mai important, iar regulile trebuie respectate', a explicat directorul spitalului, Cornel Benchea.

Un angajat dintr-un spital din Bucureşti a fost concediat după ce a luat bani de la un pacient 'sub acoperire', a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

'În acest moment, o persoană a părăsit spitalul. (...) Este o parte a strategiei anticorupţie pe care trebuie să o aplicăm, iar în momentul în care gradul de satisfacţie al pacientului scade, până la urmă trebuie să luăm cu toţii nişte măsuri şi trebuie să ne ridicăm şi noi semne de întrebare. (...) Pentru unii care nu respectă nişte reguli nu trebuie să sufere toţi care lucrează în sistemul medical. Până la urmă trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm', a declarat ministrul Sănătăţii, care a precizat că se referă doar la cei care condiţionează actul medical. Trimiterea 'pacienţilor sub acoperire' în spitale a început de trei săptămâni, a spus Sorina Pintea, până acum având loc cinci astfel de acţiuni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel