Condițiile lui Florin Cîțu pentru ca pensiile să crească cu mai mult de 7% - surse

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR vor discuta, sâmbătă, despre punctele din programul de guvernare la care nu s-a ajuns la o concluzie favorabilă până acum. Potrivit unor surse, Florin Cîțu are câteva condiții pentru ca pensiile să crească cu mai mult de 7%.

Echipele de la PSD și PNL negociază conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern.

Florin Cîțu, președintele PNL, leagă creșterile de salarii de performanța și reforma în administrație. Potrivit unor surse, Florin Cîțu este de acord cu creșterea pensiilor cu mai mult de 7 la sută, în contextul în care se ajunge, prin formula și reforma sistemului de pensii, ca sistemul să fie sustenabil.

De precizat că, sâmbătă, președintele PNL a spus că „trebuie să fie un sistem sustenabil de plată a pensiilor. Nu putem să creştem pensiile azi cu 30 la sută şi mâine să căutăm bani”.

Cu privire la alocațiile copiilor, potrivit surselor citate, președintele PNL preferă un sistem de deductibilități.

Cîţu: Închidem astăzi discuţia pe programul de guvernare, încheiem protocolul, apoi discutăm pe ministere şi funcţia de premier

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a precizat că urmează o nouă rundă de negocieri cu PSD și că speră ca, în cursul zilei de sâmbătă, partidele să se pună de acord în privinţa programului de guvernare, apoi să înceapă o nouă rundă de discuţii despre ministere şi funcţia de premier.

De asemenea, Florin Cîţu a precizat că vrea ca săptămâna viitoare să aibă loc votul pentru noul guvern în Parlament.

„Închidem astăzi discuţia pe programul de guvernare, încheiem protocolul, apoi discutăm pe ministere şi pe funcţia de premier. Vreau săptămâna viitoare să avem votul în Parlament”, a subliniat Florin Cîțu.

Întrebat la care dintre cele două partide - PNL sau PSD - va ajunge funcţia de premier, Florin Cîțu a făcut următoarele precizări: „În acest moment, discutăm despre programul de guvernare, nu am ajuns la problema premierului, nici a ministerelor. Le luăm pe rând, haideţi să ne înţelegem pe programul de guvernare şi după aceea mergem mai departe.”

Totodată, a precizat că UDMR este „parte din echipă”, în discuţiile purtate pentru formarea noului guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel