Condiţie pentru ca baschetbaliştii români să ajungă în EUROLIGĂ sau în SUA. Carmen Tocală îi dă ca exemplu pe canotorii României

Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels

Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a spus care este condiţia ca un baschetbalist român să ajungă la nivelul unei echipe de EUROLIGĂ sau poate chiar să se transfere peste ocean, în SUA, şi i-a dat drept exemplu pe canotorii români. 

"Pentru NCAA, foarte probabil să avem baschetbalişti. Pentru Euroligă, sperăm. Cred că ultima apariţie a fost a lui Vlad Moldoveanu. Primul pas ar fi să ajungem în Euroligă. Din Euroligă putem să ne uităm mai sus. Euroliga are aproape aceeaşi pondere valorică precum NBA, oricând un jucător din Euroligă ar putea avea uşa deschisă acolo. 

Să nu se supere nimeni pe mine, dar ei ar trebui să aibă peste 8 ore de muncă pe zi dacă vor să ajungă la nivelul ăla. 8 ore în care nu mai pleci din sală, refacerea o faci tot acolo. Trebuie să ai grijă de nutriţie, de toate aspectele care ţin de înalta performanţă. 

Şi un bun exemplu sunt canotorii, care stau împreună, 11 luni pe an, şi asta fac. E viaţa lor, munca lor, jobul lor. Dacă vom ajunge şi noi la 8-10 ore pe zi, însemnând video, pregătirea tehnico-tactică a jocului, pregătirea fizică, refacerea... Este foarte greu de realizat. Noi şi circulăm mai mult. 

Dar cred eu că după fotbal acum este cel mai iubit şi practicat sport", a declarat Carmen Tocală pentru DC Sport. 

Citește continuarea pe DCSport.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel