EXCLUSIV  Condiția lui Iohannis pentru angajați. Ciutacu: Ar trebui să desființeze mizeria asta-UPDATE

UPDATE: Cu privire la articolul publicat pe site-ul DC News cu titlul „Condiția lui Iohannis
pentru angajați”, Departamentul Comunicare Publică face următoarele precizări:

"Potrivit articolului 5 alin.(2) din Legea nr. 47/1994 privind serviciile din subordinea Preşedintelui României, astfel cum a fost modificată prin OUG nr. 1/2001, personalul Administraţiei Prezidenţiale poate fi încadrat numai pe baza încrederii acordate de Președintele României şi cu condiția semnării unui angajament de loialitate stabilit prin regulamentul de organizare şi funcţionare al instituţiei.

Angajamentul de loialitate este prevăzut în legislaţie încă din anul 2001, fiind o dispoziție legală în baza căreia au fost încadraţi angajaţii Administraţiei Prezidenţiale, începând din 2001 şi până în prezent.

În consecință, vă rugăm să aveți în vedere informarea corectă a opiniei publice cu privire la aceste aspecte".

---

Știrea inițială:

Klaus Iohannis le-a pus condiții angajaților săi. Aceștia din urmă trebuie să semneze o declarație de loialitate față de președinte. Este condiția fără de care nimeni nu poate lucra la Palatul Cotroceni. Actul trebuie semnat nu doar de consilierii prezidențiali și consilierii de stat, ci și de angajații de la firma de ordine și pază.

Victor Ciutacu și Niels Schnecker au comentat acest subiect în direct la România TV.

"Este mai degrabă o scoatere la lumină a unui fapt care reprezintă realitatea. Consilierii nu sunt ai Administrației Prezidențiale, ci ai președintelui. Ei ai o singură funcție: aceea de a-l ajuta pe Iohannis cu informații", a zis Niels Schnecker.

"Un astfel de angajament nu este cuprins în niciun act normativ. Klaus Iohannis nu poate impune acte normative de factură proprie. Nu există angajamentul de loialitate cuprins în legislația în vigoare a statului român, motiv pentru care România ar trebui să desființeze mizeria asta. Pe de altă parte, angajații Administrației Prezidențiale sunt mulți, de la femeia de serviciu la consilierii președintelui. Aceștia din urmă sunt angajați și dați afară prin voința președintelui pentru că așa permite legea", a spus Victor Ciutacu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel