Condamnare de 3 ani pentru un suporter care a aruncat o petardă în timpul unui meci de fotbal

FOTO: Freepik @ahmadzada
FOTO: Freepik @ahmadzada

Un suporter a fost condamnat la 3 ani de închisoare după ce a aruncat o petardă, în timpul unui meci de fotbal. În urma acțiunii, ”deosebit de necugetate”, 14 persoane au fost rănite.

Un suporter al echipei de fotbal Hoffenheim a fost condamnat, luni, la trei ani de închisoare pentru aruncarea unei petarde la un meci din prima ligă germană (Bundesliga), care a produs rănirea a 14 persoane, transmite DPA.

Între spectatorii răniți de petarda aruncată de suporterul în vârstă de 28 ani, una ilegală în Germania, s-au numărat și cinci copii, la meciul dintre FC Augsburg și Hoffenheim, din 11 noiembrie 2023.

Nu a fost un caz de normal de dispozitiv pirotehnic pe un stadion din Germania, a afirmat judecătorul Christoph Kern, ci de un incident cu ”explozibil puternic” din cauza căruia cei 26.000 de spectatori de pe teren s-au temut de un atac terorist.

Meciul dintre Augsburg și Hoffenheim (1-1) a fost întrerupt pentru a se acorda primul ajutor persoanelor rănite.

Acțiunea, ”deosebit de necugetată”

În timpul procesului desfășurat, luni, la tribunalul din Augsburg, procurorul a afirmat că acțiunea a fost ”deosebit de necugetată”, copiii fiind răniți din simplul motiv că acuzatul a dorit să atragă ”maximum de atenție” cu o petardă ilegală. Procurorul a cerut o pedeapsă de patru ani și 10 luni de închisoare.

Suporterul în cauză și-a cerut scuze de mai multe ori pentru acțiunea sa: ”A fost ceva prostesc”. El a precizat că a plătit deja o despăgubire unei victime care va suferi de tinitus (țiuit de urechi) probabil permanent.

Avocatul său a cerut o pedeapsă de doi ani de închisoare, care ar trebui să fie cu suspendare. Apărătorul fanului a arătat faptul că tânărul de 28 de ani a petrecut deja mai mult de cinci luni în arest.

Alte trei persoane au fost puse sub acuzare pentru tăinuire și complicitate și au primit pedepse de închisoare cu suspendare, scrie Agerpres.

Citește și: Luis Rubiales, apel respins. Ce riscă fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal în ”dosarul sărutului forțat”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel