Concediu de menopauză. O bancă le oferă angajatelor o pauză pentru a limita rata de abandon a locului de muncă

Sursă foto: Pexels (RODNAE Productions)
Sursă foto: Pexels (RODNAE Productions)

Menopauza poate fi o perioadă dificilă pentru femei, iar în această privință, o bancă le oferă angajatelor concediu pentru a se ocupa de schimbările din organism. 

Grupul Bank of Ireland oferă concediu plătit pentru femeile angajate care trec prin menopauză, alăturându-se unei liste tot mai mari de companii care încearcă să împiedice femeile să părăsească forța de muncă în perioadele de tranziție din viață. Angajatele își vor putea lua până la 10 zile libere pe an dacă se confruntă cu simptome fizice sau psihice legate de menopauză, a anunțat banca miercuri.

Banca, care are aproximativ 9.800 de angajați în întreaga lume, va instrui, de asemenea, managerii despre cum să le sprijine pe colegele care trec prin menopauză. Majoritatea angajaților săi au sediul în Irlanda și Regatul Unit.

„Vrem să ne ajutăm colegele în toate etapele vieții lor, inclusiv la menopauză”, a declarat Joanne Healy, șefa de relații cu angajații a băncii, într-un comunicat. „Acest lucru ne va ajuta să continuăm să construim un mediu de lucru în care toată lumea este tratată cu corectitudine, demnitate și respect”, a adăugat ea.

CITEȘTE ȘI - Un nou studiu asociază riscul de divorț cu menopauza. Cum afectează simptomele fizice și psihice

Tot mai multe companii din Europa iau măsuri pentru a proteja angajatele care trec prin menopauză

Anunțul a fost făcut în timpul primei săptămâni de conștientizare a menopauzei din Irlanda și vine în momentul în care un număr tot mai mare de companii din Marea Britanie și Europa, inclusiv Danske Bank și Deloitte, introduc politici care vizează menopauza. La începutul acestui an, guvernul Regatului Unit a înființat un grup de lucru pentru menopauză pentru a investiga efectul pe care menopauza îl are asupra vieții profesionale a femeilor, în special mai târziu în cariera lor.

Potrivit unui studiu realizat de Departamentul de Sănătate din Irlanda, mai mult de jumătate dintre femeile aflate la menopauză raportează simptome care includ oboseală, probleme de somn, dureri articulare și bufeuri. Mai puțin de o treime au spus că s-ar simți confortabil să vorbească cu managerul lor despre experiențele lor, arată studiul.

Tot mai multe femei la menopauză își abandonează rolurile în Statele Unite

Politica Băncii Irlandei vine în momentul în care o nouă cercetare publicată marți de McKinsey & Co. a arătat că femeile cu roluri de conducere din Statele Unite au șanse mai mari ca niciodată să renunțe din cauza faptului că sunt tratate incorect la locul de muncă. Potrivit cercetătorului, femeile aflate în funcții de conducere au avut de peste 1,5 ori mai multe șanse decât colegii lor de sex masculin să fi părăsit un loc de muncă pentru că doreau să lucreze pentru o companie mai angajată în diversitate, echitate și incluziune.

În Regatul Unit, una din 10 femei angajate care se confruntă cu menopauză și-a părăsit locul de muncă din cauza simptomelor, potrivit unui raport din acest an al Societății Fawcett, o organizație de caritate pentru drepturile femeilor, citată de CNN. Un sondaj separat realizat de Standard Chartered Bank și Financial Services Skills Commission din Marea Britanie a constatat că un sfert dintre femei au șanse mai mari să se pensioneze mai devreme din cauza menopauzei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel