Complexul Energetic Oltenia trece pe profit în acest an

Deși încă nu s-a terminat, anul 2017 arată bine la Complexul Energetic Oltenia. Compania prognozează că va realiza profit în acest an.

”Vom depăşi bugetul pentru anul acesta, an în care producția a fost creionată la 14,1 TW şi 21 de milioane de tone de cărbune. Estimăm că vom finaliza anul cu aproape 15 TW şi 22,1 milioane de tone de cărbune”, ne-au transmis reprezentanții companiei.

In acest an, la Complexul Energetic Oltenia s-a reușit scăderea costurilor de producție cu cca 4% pentru un MWh și cu aproximativ 15% pentru tona de cărbune.

Cifra de afaceri realizată de CE Oltenia a înregistrat o creștere în primele 9 luni din 2017, ajungând la o valoare de aproximativ 2,17 miliarde lei.

CE Oltenia a demonstrat în 2017 că se poate situa în rândul companiilor profitabile, rezultatele înregistrate urmând o direcție puternic ascendentă, datorită creșterii vânzarilor de energie, precum și scăderii costurilor de producție ca urmare a deciziilor de management implementate. După trei ani cu pierderi consecutive, profitul operaţional estimat pentru sfârşitul anului va fi în jur de 170 milioane de lei.

Aceste rezultate vin în condițiile respectării programului investițional bugetat, achitării tuturor datoriilor către bugetul consolidat al statului, onorării tuturor plăților către băncile finanțatoare și către furnizori la termenele contractuale, precum și respectării termenelor de conformare pentru achiziția certificatelor de CO2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel