Complexul Energetic Oltenia. Toma Petcu promite investiții importante

Ministrul Energiei, Toma Petcu, aflat vineri într-o vizită la Sucursala Electrocentrale Işalniţa a Complexul Energetic Oltenia, a declarat că ministerul doreşte revitalizarea activităţii miniere prin investiţii "importante", mai ales în schimbarea tehnologiei de extracţie. 

Ministrul a mai afirmat că în afara programului de închidere a minelor deja stabilit nu se mai închide vreo mină. Toma Petcu a menţionat că a fost întocmit un plan de reorganizare şi revitalizare a mineritului în Valea Jiului şi la Mintia şi Paroşeni. 

"Ne-am axat în această perioadă şi am reuşit împreună cu domnul secretar de stat Vişan să punem pe masa premierului un plan de reorganizare şi revitalizare a activităţii de minerit în Valea Jiului, dar şi în zona de producţie pentru Mintia şi Paroşeni. (...) În afară de ceea s-a stabilit prin programul de închidere, nu stabilim să închidem nicio mină, ba din contră, printr-un program pe care l-a scris dl. Vişan împreună cu toată echipa de specialişti de la Ministerul Energiei, dar şi specialişti de la INSEMEX şi Universitatea din Petroşani, dorim să revitalizăm această activitate minieră, printr-o investiţie foarte importantă în zona de minerit şi mai ales în schimbarea tehnologiei de extracţie", a declarat Petcu. 

Ministrul Energiei a vizitat vineri Sucursala Electrocentrale Işalniţa a Complexul Energetic Oltenia, unde a fost realizată o investiţie în valoare de 25 de milioane de lei, pentru modernizarea blocului energetic numărul 7, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel