Complexul Energetic Hunedoara în insolvență. Ce va urma după restructurare

Intrat în insolvență la începutul lunii ianuarie, 2015, Complexul Energetic Hunedoara își va reduce mult activitatea în urma restructurării, însă, în final, va putea funcționa pe propriile picioare, a declarat, luni, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, în cadrul unei conferințe de presă.

La finele lunii mai 2015, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care acordă un ajutor de stat individual în valoare totală de 167 de milioane de lei pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

Oficialul a arătat că reprezentanții Comisiei Europene cer un plan de restructurare a complexului, în urma acordării unui ajutor de stat.

"Suntem în discuții cu Comisia Europeană, iar Complexul Energetic Hunedoara trebuie să prezinte un plan de restructurare. Comisia a condiționat separarea activității de minerit de cea de producere a energiei. Astfel, trebuie să vedem ce se va întâmpla cu minele și ce se întâmplă pe partea de producție de energie, unde sunt șapte grupuri", a menționat Chirițoiu.

[citeste si]

Potrivit acestuia, planul de restructurare propus Comisiei Europene ar trebui să fie similar cu cel al administratorului judiciar, în cadrul procesului de insolvență a CE Hunedoara.

"La finalul perioadei de restructurare, complexul va rămâne mult mai mic, dar va fi funcțional, va putea funcționa pe picioarele lui", a adăugat președintele Concurenței.

Chirițoiu a adăugat că, în cazul Oltchim, partea română speră să convingă Comisia Europeană în acest an că s-au făcut progrese suficiente pentru ca societatea să iasă din insolvență și să fie privatizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel